Isı yalıtımı nerelere yapılır?
Isı yalıtımı nerelere yapılır?: Binaların çatı ve duvarlarına sıva, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere şap, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına ve garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır...
Isı yalıtımı nerelere yapılır?
Isı yalıtımı evlerimizde kışın rahat ısınmamızı yazında serinlememizi sağlamak amacıyla alınan bir önlemdir. Isı yalıtımıyla ısınmak veya serinlemek amacıyla harcadığımız enerjiden tasarruf edebiliriz. Oturduğumuz binaların dış veya iç cephelerine yapılabilen ısı yalıtımları ile dengeli oda sıcaklıkları sağlayabilir, odalarda küflenme ve mantar oluşmasını engelleyebiliriz.
Isı yalıtımı nerelere yapılır?
Isı yalıtımı; binaların çatı ve duvarlarına sıva, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere şap, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına ve garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır.
Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak kışın pencerelerden oluşan ısı kayıplarının azaltılması sağlanabilir. Yazın ise binaya güneş ısısı girişi sınırlanabilir.
Yönetmeliklere uygun olarak yapılan ısı yalıtımı, ısınma veya serinleme amacıyla yaptığımız harcamalardan ortalama yüzde 50 tasarruf ederek yazın serin kalmaya kışın daha iyi ısınmaya imkan sağlayabilir. Dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı mekanlar oluşturulmasını sağlar. Evlerde küflenme, siyah leke ve mantar oluşmasına neden olan terlemeyi önler. Isı yalıtımıyla ayrıca yakıt tüketimi ve dolayısıyla atık gazlar azaltılarak çevrenin korunmasına da katkıda bulunuluyor.
Mantolamaya harç muafiyeti ve vergi geliyor!
Binalarda ısı yalıtımı nedir?
Binalarda mantolama zorunlu mu?
Isı ihtiyacı kimlik belgesi nedir?
Isı yalıtımı konforu yeniden tanımlıyor!
Isı yalıtımı ne demektir?
Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com