02 / 05 / 2024

Işık Gökkaya: TOKİ değişmeli, arsa fiyatı geriye gitmeli!

Işık Gökkaya: TOKİ değişmeli, arsa fiyatı geriye gitmeli!

Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, TOKİ'nin artık fonksiyonlarını değiştirmesi için zamanın geldiğini söyledi. Kurumun koordinatör pozisyonuna geçerek sadece arsa üretmesi ve yatırımcıları denetlemesi gerektiğini belirtti



Gökkaya'nın açıklamalarını www.havadanemlakvideo.com görüntüledi.

Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya'nın açıklamalarını izlemek için tıklayın! 

Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, TOKİ'nin artık fonksiyonlarını değiştirmesi için zamanın geldiğini söyledi. Kurumun koordinatör pozisyonuna geçerek sadece arsa üretmesi ve yatırımcıları denetlemesi gerektiğini belirten Gökkaya, TOKİnin hasılat paylaşımı modeli arsaların fiyatını artırdı. Oysa arsa maliyeti, yüzde 60lardan yüzde 20lere inerse Türkiyede konut ihtiyacı olan yüzde 60lık kesim daha rahat konut sahibi olur diye konuştu.

Öte yandan, TOKİ'nin bugüne kadar yaptıklarıyla mantık değişimine yol açtığına ve konut üretimini binlerle ifade edilen rakamlara taşıdığına işaret eden Gökkaya, "Sokak arasında ev yapan inşaatçılardan artık yatırım yapan konut üreticilerine geçiş yaptık. Marka konut üreticileri artık yatırımcı oldu.  Biraz daha güçlü olanlar gayrimenkul yatırım ortaklıklarına dönüşüyorlar. Şu anda İMKBde işlem gören 19 GYO var. Bu, daha da artacak.  Üç yılda sektör,  daha ileri bir noktada olacak dedi.

Yeni proje yolda

Yeşil GYOnun faaliyetleri hakkında da bilgi veren Işık Gökkaya,  şu anda İMKBde işlem gören GYOlar arasında 6'ncı sırada yer aldıklarına dikkat çekti. 860 milyon TLlik bir aktif büyüklüğü olduğunu ve gelecek üç yıl içinde ilk üçte yer almak istediklerini kaydeden Gökkaya, 12 bin konutluk Innovia projesi kurumun en önemli gayrimenkul yatırımı. Projede 6 bin konut satıldı ve 800 milyon TL ciro elde edildi. Toplam 2 milyar 300 milyon TL gelir hedefliyoruz. İlk etapta yaşam başladı. İkincisi Haziran 2011 itibariyle teslim edilecek. Innovia 3, Haziran 2012de teslim edilecek. 4'üncü etap ise geliştirilme aşamasında şeklinde konuştu.

Bu arada bu sene 2011in başında Innovia projesine 600 konutluk Innovia rezidans bloklarını da eklediklerini dile getiren Gökkaya, Bu 600 rezidans dairede çok kısa sürede satıldı. Şu anda 25-30 adet kaldı. Biz C segmentine hitap etmemize rağmen A segmentinde bir proje geliştirildi dedi.

Tekirdağdaki arazi için de proje planladıklarını belirten Gökkaya, 2011 yılı sonunu kadar yeni bir proje daha açıklayacaklarını kaydetti.

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön