05 / 05 / 2024

Işıklar, Bartın'a AVM kazandıracak!

Işıklar, Bartın'a AVM kazandıracak!

Işıklar Yatırım Holding bünyesindeki Işıklar Park AVM, Bartın Limanı'nın artan iş hacmini göz önüne alarak, limana 1 km. uzaklıktaki binasını lojistik merkezine  dönüştürmeye karar verdi



 
Işıklar Yatırım Holding bünyesindeki Işıklar Park AVM, Bartın Limanı'nın artan iş hacmini göz önüne alarak, limana 1 km. uzaklıktaki binasını lojistik merkezine  dönüştürmeye karar verdi. Grubun bağlı ortaklıklarından Özışık İnşaat da Bartın Üniversitesi'ne yeni katılacak 15 bin öğrencinin konut ihtiyacını karşılamak üzere stüdyo daireler inşa ederek şehirdeki önemli bir boşluğu dolduracak. Özışık, Bartın'a ilk alışveriş merkezi ve ilk 1+1 ve stüdyo dairelerini kazandıracak.
 
Bir Işıklar Yatırım Holding girişimi olan Işıklar Park AVM Yatırım A.Ş., Bartın Limanı'nın artan iş hacmini göz önünde bulundurarak, daha önce AVM yapmayı planladığı atıl durumdaki arazi ve binasını lojistik merkezine dönüştürme kararı aldı. Bartın Limanı'na 1 km. uzaklıkta yer alan ve limana Bartın Deresi aracılığıyla ulaşım olanağı bulunan, 8 bin 700 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 35 bin 231 metrekarelik arazide, şirketlerin ithalat ihracat operasyonlarına yönelik lojistik hizmeti verilecek.
 
Öte yandan grup şirketlerinden Özışık İnşaat'ın, Bartın'da AVM olmaması ve büyüyen Bartın Üniversitesi'ne katılacak 15 bin yeni öğrencinin konut ihtiyacının karşılanması için bir dizi girişimde bulunduğu açıklandı. Şirket, Bartın merkezindeki  TOKİ  konutları yakınında bulunan 45 bin metrekare konut imarlı 23 bin 906 metrekarelik arsasının imar durumunun AVM ve konut olarak tadil edilmesi için Bartın Belediyesi'ne başvurmaya karar verdi. Bu süreci takiben hızla inşa çalışmalarına başlanacağı belirtilen proje, Bartına ilk AVMnin yanı sıra ilk 1+1'lik ve stüdyo daireleri kazandıracak. 


Geri Dön