İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!
Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği... İnşaatı yapan firma inşaatı tasdikli projeye uygun olarak inşa etmezse ya da imara uygun yapmaz ise iskan alamıyor
İskan belgesi gayrimenkullerin tasdik edilmiş projesine uygun olarak yapılıp tamamlanması durumunda, bağlı olduğu belediye tarafından verilen bir belge olarak biliniyor.
İnşaatı yapan firma inşaatı tasdikli projeye uygun olarak inşa etmezse ya da imara uygun yapmaz ise iskan alamıyor. İskan belgesi olmayan bir gayrimenkule de elektrik, doğalgaz, su, gibi hizmetler verilmiyor. Tüm bu hizmetlerden faydalanabilmek için ve yapının resmi olarak oturuma uygun olduğunun gösterilebilmesi için yasa gereği iskan raporunun alınması zorunlu tutuluyor.
3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yapının ruhsat tarihinden itibaren 5 yıl içersinde inşaatın bitirilmesi ve iskan belgesinin alınması zorunlu. Bu zorunluluğa uymayıp inşaat bittiği halde iskan raporu alınmazsa inşaat ruhsatı geçersiz sayılıyor ve yapı kaçak yapı durumuna düşüyor.
İskan raporu, Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından hazırlanıyor. Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra bu izni almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. Peki, İskan raporu başvuru dilekçesi nasıl yazılır?
2022 iskan başvuru dilekçe örneği!
………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE
…………………………/İSTANBUL
………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.
Mal Sahibi
İsim-Tarih-İmza
Mesul Mimar veya Mühendis
Adı ve Adresi, Sicil Nosu
İmza
Yapı Den.Şirketinin
İsim-Tarih-İmza
İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ
………………………… Mahallesi ………………………… Cad ………………………… Sokağı ……….Kapı No
MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ:
………………………… Mahallesi
………………………… Cad.
………………………… Sokağı
………………………… Apt
………………………… Kapı No
………………………… Posta Kodu
………………………… İlçesi
………………………… Şehir
İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?
İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?