19 / 05 / 2024

İskender Dilek, İstanbul'a 2 yeni otel yapıyor!

İskender Dilek, İstanbul'a 2 yeni otel yapıyor!

İskender Dilek,   “10 yıl önce Sheraton çeşme ile girdiğimiz turizm sektöründe şehir otelleriyle büyüme kararı aldık. şžişli 'deki otel 100 milyon dolar, Pera 'daki otel ise 60 milyon dolara mal olacak. 2012 yılında iki otelimizi de açacağız ” dedi



 Bünyesinde Sheraton çeşme 'yi bulunduran Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, İstanbul 'da Pera 'ya 132 odalı, şžişli 'ye 305 odalı otel inşatına başladıklarını belirterek, “10 yıl önce Sheraton çeşme ile girdiğimiz turizm sektöründe şehir otelleriyle büyüme kararı aldık. şžişli 'deki otel 100 milyon dolar, Pera 'daki otel ise 60 milyon dolara mal olacak. 2012 yılında iki otelimizi de açacağız ” dedi.

Bu yatırımların dışında Boğaz 'a lüks bir otel, Maslak 'a ise rezidans bir otel yapmayı planladıklarını belirten Dilek, “Yer arayışlarımız sürüyor. Amacımız İstanbul 'da büyük bir zincir haline gelmek ” diye konuştu.

‘10 yıl gururu '
şžişli ve Pera 'daki otellerin Radisson Blue markası altında kendileri tarafından işleteceğini ifade eden Dilek, “Radisson ilk kez bize bu ayrıcalığı yaptı. Normalde ismini verdikleri bütün otellere kendileri işletiyorlar. Sheraton çeşme 'deki 10 yılımızda elde ettiğimiz başarılar sonrası bize bu şerefi verdiler. Bunu, Türkiye 'de bir yatırımcının alması büyük gurur ” dedi.
Pera bölgesinde yapacakları otelin o bölgenin simge oteli olacağını iddia eden Dilek, “Otelimiz çok tarihi bir bölgede. Mimarisi de bu bölgeye saygılı aynı zamanda modern çizgiler taşıyan günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapıldı. En güzel Haliç manzaralı restoran bizde olacak. Bu konuda iddialıyız. Restoranı biz işletmeyebiliriz. şžu anda görüşmelerimiz sürüyor. şžişli 'deki oteldeki restoranı ‘Hamdi ' işletecek ” diye konuştu.

HAVUZUN ÜSTÜNDE DÜĞÜN
Sheraton çeşme 'de otelin önünde bulunan açık havuzun üstünü camla kapayarak etrafına camdan beş metrelik duvarlar yaptıklarını anlatan İskender Dilek, “1 milyon euro 'ya mal oldu. Açık havada yemek yemek çok zor oluyordu. Farklı birşey yapalım dedik. Türkiye 'de olmayan birşey olsun istedik. Havuzun üstünü camla kapadık. Etrafına camdan duvarlar yaptık. Düğünler ve akşam yemeklerimiz artık çok daha keyifli oluyor. Suyun üstünde yemek yerken insan çok rahatlıyor ” dedi.

NEVİN DONAT/Milliyet Emlak


 


Geri Dön