Ekonomi

İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alınacak! Başvuru şartları nedir?

Güvenlik görevlisi alım ilanlarına yoğun ilgi gösteriliyor. İş arayan vatandaşlar İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanlarını güncel olarak takip ediyorlar. İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte tüm detaylar... İŞKUR aracılığıyla alınacak güvenlik görevlilerinin firmalar tarafından açıklanan özel ve genel şartları taşıyor olmaları gerekiyor

Güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar İŞKUR üzerinden güncel olarak yayınlanan ilanları takip ediyorlar. İŞKUR aracılığıyla alınacak güvenlik görevlilerinin firmalar tarafından açıklanan özel ve genel şartları taşıyor olmaları gerekiyor. En az lise mezunu olanların başvuru yapabileceği ilanlar farklı illerde bulunuyor. 

Peki, silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için gerekli şartlar neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte tüm detaylar... 
 

İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

İŞKUR aracılığı ile güvenlik görevlisi alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen vatandaşların esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx ya da https://www.iskur.gov.tr/ internet sitesine giriş yapmış olmaları gerekiyor. 

İŞKUR üzerinden açılan bu sayfada "Meslek" bölümüne "Güvenlik Görevlisi" yazarak aratma işlemi yapılması gerekiyor. Güvenlik Görevlisi alımlarına dair güncel ilanlar burada listelenecek ve adaylar başvurularını online olarak gerçekleştirebilecekler. 

İŞKUR iş ilanlarına başvuru yapmak isteyen tüm adayların öncelikli olarak üye girişi yapmaları gerekiyor. Giriş aşamasında E- Devlet şifresiyle giriş yapabilmek mümkün. 

Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra listelenen ilanları inceleyebilirsiniz. Başvuru şartlarını taşıyan tüm adaylar listenen ilanlar içinde en uygun ilanı açarak başvurularını tamamlayabilirler. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

İŞKUR üzerinden alınacak olan Güvenlik Görevlisi için gerekli şartlar şöyle açıklanmıştı;

1.2527 sayılı Kanun hükümlerine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesi (A) bendi hükümleri kapsamında;

2. Türk Vatandaşı olmak,

3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

4. Askerliğini yapmış olmak ya da tecilli olmak 

5. Görevini yapmasını engelleyecek herhangi bir akıl hastalığının bulunmaması, 

6. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, 3. İlan tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak,

7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak şartlarının taşınıyor olması gerekiyor. 


En uygun kredi faizi hangi bankada? İşte 25 Mart 2022 banka faiz oranları!

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

Muhtar maaşı 2022 ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam mı geldi?