21 / 05 / 2024

İŞKUR bombayı patlattı! Sağlık Bakanlığına KPSS’siz on binlerce personel alınacak! İşte pozisyonlar ve şartlar!

İŞKUR bombayı patlattı! Sağlık Bakanlığına KPSS’siz on binlerce personel alınacak! İşte pozisyonlar ve şartlar!

İŞKUR müjdeli haberi verdi. Kamuya KPSS’siz alımların başladığını duyurdu. İşte merak edilen şartlar ve pozisyonlar!



Sağlık Bakanlığı iş ilanı Resmi Gazete'de yayınlandı. Sağlık Bakanlığı'na temizlik görevlisi, hasta karşılama, güvenlik görevlisi, inşaat boyacısı, klinik destek elemanı ve yönlendirme görevlisi, elektrikçi, marangoz, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elamanı, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanlarına kadar personel alımı olacak ve 10 bin 900 personel alımı gerçekleşecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI AÇIKLANDI MI?

4 bin 958 temizlik görevlisi, 3 bin 386 güvenlik görevlisi/bekçi ancak silahsız, 277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 747 klinik destek elemanı, 195 inşaat boyacısı, 279 elektrikçi, 520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi, 130 marangoz, 258 bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elamanı ile birlikte 150 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı da alımı yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Adaylar başvurularını İŞKUR esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx internet üzerinden 22-27 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı'nda oluşan eleman ihtiyacı için hizmet türü ve mesleklerdeki alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek. Bu yüzden de başvuru yapacak kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan adresler görülebilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR'un web sayfasına T.C. kimlik numaranız ve şifre ile giriş yapın. Giriş işleminin ardından karşınıza profil bölümü açılacak. Profil bilgileriniz eskiyse güncellemeye özen gösterin. Açık İş İlanları' sayfasında arama kutucuğuna 'sekreter', 'sağlıkçı', 'güvenlik', 'temizlik görevlisi' ya da 'Sağlık Bakanlığı' gibi anahtar kelimeleri yazarak arama yapılabilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvurular, ilgili mevzuat hükümlerine göre İŞKUR tarafından alınacaktır. Başvuru yapacak her aday, ilan edilen kadrolardan sadece bir işyeri ve bir mesleğe başvuru yapabilir. Adaylar başvuru şartları ve aranan niteliklere dair bilgilere İŞKUR'un sitesinden ulaşabilecek.


Geri Dön