22 / 07 / 2024

İŞKUR duyurdu! On binlerce gence ayda 18 bin 702 lira ödeme yapılacak...

İŞKUR duyurdu! On binlerce gence ayda 18 bin 702 lira ödeme yapılacak...

İŞKUR, işbaşı eğitim programı ile on binlerce gence hem gelir kapısı olurken hem de tecrübe kazanmalarını sağlamaktadır. 2024'ün ilk 6 ayında 31 binden fazla genç işbaşı eğitim programına katılırken, program aracılığı ile günlük 326 ila 719 lira arasında da ödeme aldığı kaydedildi.  




İŞKUR'un işbaşı eğitim programları ile gençler iş tecrübesi kazanırken, harçlık da alıyor, ardından da istihdam kapısı açılmaktadır. İşveren de bu programlar ile işe alacağı kişiyi işbaşında yetiştirme ve doğru personel bulma olanağına kavuşmaktadır. Öte yandan bu gençlerin Genel Sağlık Sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini de İŞKUR ödemektedir.

Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener'in haberine göre İŞKUR verilerine göre; bu senenin ilk yarısında 6 bin 942 iş başı eğitim programı düzenlendiği kaydedildi. Bu programlardan faydalanan kişi sayısı da 31 bin 93 kişiye kadar ulaşmış oldu.

Öte yandan bu programlar devam ederken, katılımcılar günlük ödeme alıyor. Bu ödeme iş arayan statüsündeki vatandaşlar için 653,93, lise ve altı örgün eğitime devam eden öğrenciler için 490,95, diğer öğrenciler için 653,93, işsizlik ödeneği alanlar için 326,97, geleceğin meslekleri olarak belirlenen alanlarda ise 719,32 lira seviyesinde yer alıyor.

İşbaşı eğitim programları bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerlerinde en fazla 6, diğer sektörlerde 3 ay sürüyor. Geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenen programlar ise en fazla 9 ay olarak uygulanıyor. İşbaşı eğitim programları, günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla planlanabiliyorlar.

 İŞKUR duyurdu! On binlerce gence ayda 18 bin 702 lira ödeme yapılacak...

SAĞLIK PRİMİ İŞKUR'DAN

İmalat sektöründe düzenlenen programa katılan genç günlüğü 653,93 liradan ayda (26 gün) 17 bin 2 lira alabiliyor. 6 ayda ödenen toplam harçlık ise 102 bin 13 lirayı bulduğu kaydedildi. Geleceğin mesleklerindeki programlara katılanlar ise günlüğü 719,32 liradan ayda 18 bin 702 lira ödeme alabiliyor.

Gencin 9 ayda alacağı toplam harçlık 168 bin 320 liraya ulaşıyor. Ayrıca genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primini İŞKUR ödemektedir. İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması gerekir.
- 15 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir.
- İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmaması gerekir.
- Emekli olmaması gerekir.
- Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmaması lazımdır.
- Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak lazımdır.
- Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

İŞKUR açıkladı! Belediyelere personel alımı yapılacak...

İŞKUR açıkladı! Kaymakamlıklara 90 TYP personel alımı yapılacak! 

İŞKUR açıkladı! Türkiye'de en çok aranan meslekler hangileri?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön