Ekonomi

İŞKUR ve SGK 1.668 TL ödüyor! İş arayanlar dikkat!

İş arayanlar için çeşitli destekler veriliyor. SGK ve İŞKUR iş arayana 425 TL, iş bulana ise 1668 TL destek ödemesi yapıyor.   425 TL İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI Bakan Yanık, sosyal yardım alan vatandaşların İŞKUR tarafından işe yönlendirildiğinde, iş görüşmesine gidilmesi ve başvurunun kabul aşamasındaki giderlerinin Bakanlık tarafından karşıladıklarını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların işgücü piyasasına kazandırılması için bugüne kadar 2 bin 854 kişiye işe yönlendirme yardımı, 1621 kişiye de işe başlama yardımı yaptıklarını duyurdu. 

425 TL İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI

Bakan Yanık, sosyal yardım alan vatandaşların İŞKUR tarafından işe yönlendirildiğinde, iş görüşmesine gidilmesi ve başvurunun kabul aşamasındaki giderlerinin Bakanlık tarafından karşıladıklarını açıkladı. 

Bakan Yanık, İşe Yönlendirme Yardımı kapsamında ayda 1, yıl içerisinde de en fazla 3 defa destek verdiklerini dile getirerek “Bu doğrultuda bugüne kadar 420 bin 684 TL tutarında destek verdik” dedi. 
 

1668 TL İŞE BAŞLAMA YARDIMI

Sosyal yardım faydalanıcılarının İŞKUR’un yönlendirmesi sonucunda işe yerleştirilmesi halinde de desteklerin sürdüğünü dile getiren Bakan Yanık, “Aynı yıl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1.668 TL İşe Başlama Yardımı yapıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 1,3 milyon TL tutarında destek verdik” dedi. 

Bakan Yanık, ayrıca işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının işveren tarafından istihdam edilmesi halinde, sigorta priminin işveren payının 1 yıl boyunca Bakanlıkça karşılandığının bilgisini verdi.

İş arayanlar dikkat! İŞKUR güncel iş ilanları yayınladı! 7 bin TL'den başlayan maaş ile...

Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti! EYT'de son durum ne?

Ev sahipleri ve kiracıların gözü bu tarihte! Haziran 2022 kira artış oranı ne zaman belli olur?

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta yeni zam kapıda!

Konut kiralarına Hollanda modeli geliyor!