Ekonomi

İŞKUR'dan 4.270 TL ödeme! Tam 10 ay boyunca alabilirsiniz...

İŞKUR işi bırakan vatandaşlara belirli şartları taşımaları halinde 10 ay boyunca 4.270 TL ödeme yapıyor. İşsizlik ödemesi olarak bilinin bu ödenekten faydalanmak için işsiz kalınan tarihten itibaren 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor... 30 gün içinde başvuru yapan vatandaşlara aylık 4

İŞKUR sigortalı işsizlere yasada belirtilen koşulları taşımaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için ödeme yapıyor. 30 gün içinde başvuru yapan vatandaşlara aylık 4.270 TL ödeme gerçekleştiriliyor. 

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre; işsizlik maaşından faydalanmak için başvurular İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabiliyor. İşsizlik maaşının verilebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekiyor. 

Peki, işsizlik maaşı ne kadar? Ödenekten faydalanmak için gerekli şartlar ne? İşte tüm detaylar... 

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İşsizlik maaşı sigortalının prim miktarına göre değişebiliyor. İşsizlik maaşı için yapılan açıklamaya göre en düşük ödeme aylık 2.137 TL oldu. Orta düzey için 2.541 TL ve en yüksek olarak 4.272 TL olarak belirlendi.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NEDİR?

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İşsizlik maaşı için başvurular hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine yapılabiliyor. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilir. 

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılıyor. 

İş arayanlar dikkat! En az lise mezunu 1.877 personel alınacak!