Ekonomi

Milyonlarca çalışanın merak ettiği o ücret açıklandı! Başvurana 2 bin 568 TL ödenecek!

Milyonlarca çalışan işsizlik maaşını merak ediyor ve araştırıyor. Peki işsizlik maaşında son durum ne? İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar... 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs döneminde döneminde milyonlarca işçiye verilen kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin ödemeleri işsizlik sigortası fonunun ne kadar önemli olduğunu bir defa daha göstermiş oldu. 

Milyonlarca çalışan işsizlik maaşının ne kadar olduğunu merak ediyor ve araştırıyor. Peki işsizlik maaşı ne kadar? 2022 yılı işsizlik maaşı ne kadar?

İşsizlik döneminin can simidi olan işsizlik maaşının detaylarını Gazetevatancom yazarları arasında yer alan Mert Nayır kaleme aldı.

Bugünkü köşesinde milyonlarca çalışanın merak ettiği ve arattığı işsizlik maaşı ile ilgili detayları yazan Mert Nayır, işsizlik ödeneği, 4447 sayılı “İşsizlik Sigortası Kanunu”nda belirtilen şartların taşınması şartıyla kanununun öngördüğü işsizlik sigortası süresi boyunca ödenen maaş olduğunu söyledi. 

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR? İŞSİZLİK MAAŞI ALMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKİR?

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, işçilerin işsizlik sigortasından yararlanması için işverenin iş sözleşmesini tek taraflı şekilde feshetmesi gerekiyor.

Yine aktarılan detaylara göre, çalışanlar, çalıştığı iş yerinden ayrılmadan önce en az 120 günlük bir sigorta primi ödemesi gerekir. İsminize ödenmiş işsizlik sigortası primlerinizin son üç senede en az 600 gün olması gerekiyor.

Yine aktarılan son dakika detaylarına göre, işsizlik sigortasına başvuru yapmak için hizmet akdinin sona ermesinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvurmanız gerekiyor.

120 GÜNLÜK SÜRE ŞARTINDA HANGİ DURUMLARDA PRİM KESİNTİSİ SAYILMAZ?

Milyonlarca çalışan tarafından merak edilen işsizlik maaşını alabilmek için gerekli koşullardan biri olan 120 günlük kesintinin prim ödemesinde kesinti sayılmayacak durumlar şu şekilde: 

-Kısmi istihdam,
-Hastalık,
-Grev,
-Ücretsiz izin/aylıksız izin
-Disiplin eylemi
-Finansal Kriz,
-Gözaltı,
-Kısa çalışma ödeneği
-Doğal afet,
-Lokavt,
-30 günden az ev hizmetleri işinde çalışma,
-Sıradan yaşamı etkileyen olaylar,
-Mahkûmiyete yol açmayan tutukluluk hali,
-Fesih zamanında çalışmamış.

 

Sözleşmeli personelin kadro düzenlemesinde takvim belli oldu! Masada 4 formül var

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek