İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek! İşte başvuru şartları...
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gençlere meslek ve iş istihdamı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek. Peki, nasıl? İşte detaylar...
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen kurslar gençlere meslek edinme fırsatı sağlıyorken hem de eğitim süresince ödeme yapıyor. Bu noktada gençler İŞKUR'dan aylık 7 bin 411 liraya, 160 günlük kurs boyunca da 45 bin 609 liraya varan harçlık alabiliyor. Üstelik mesleklerini eline alarak iş kapısını da aralıyorlar.
İş arayan ve iş verenleri ortak durağı olan İŞKUR mesleki eğitim kursları ile de iş sahibi olmayı kolay hale getiriyor. İŞKUR tarafından düzenlenen kurslara katılım sağlayan gençler, hem meslek sahibi oluyor hem de bu sürede devletten ödeme alıyor.
Takvim'in haberine göre, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde düzenlenen kurslara katılım sağlayanlara günlük ödeme yapılıyor. Günlük ödemeler 131,57 lira ile 285,06 lira aralığında değişiyor.
İŞKUR KURS ÖDEME MİKTARI NE KADAR?
Mesleki eğitim kurslarında günlük ödeme 175,42 TL olarak belirlenirken, kurs eğer sanayi alanındaysa bu tutar 285,06 TL'ye kadar çıkıyor. Eski hükümlülere ve engellilere yönelik olarak kurslarda ise günlük ödeme istihdam garantisiz ise 131,57 lira, istihdam garantili durumlarda ise 175,42 lira olarak sağlanıyor.
İŞKUR TARAFINDNA SAĞLANAN İMKANLAR NELER?
Meslek kurslarına katılım sağlayan gençlere aylık (26 gün üzerinden) 4 bin 560 TL ödenirken, eğer sanayi alanındaysa tutar 7 bin 411 TL'ye çıkıyor. Eski hükümlülere ve engellilere dair kurslara katılanlara da yine 26 gün üzerinden aylık 3 bin 420 lira ile 4 bin 560 TL arasında ödeme yapılıyor. Meslek kurslarına katılım sağlayan gençlere 160 günlük kurs boyunca yapılan ödeme ise 28 bin 67 TL ile 45 bin 609 TL arasında değişiklik gösteriyor.
PRİMLER YATIRILIYOR
İŞKUR'un kurslarına katılanların meslek hastalığı ve iş kazası sigortası primi ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri de kurum tarafından karşılanıyor. Kursu süresiniş başarı bir şekilde tamamlayan kişilere Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası veriliyor. Bununla beraber, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun belirlemiş olduğu Mesleki Yeterlilik Belge zorunluluğu çerçevesinde mesleklerde düzenlenen kurslara katılım gösteren adaylara, kurs sonunda gerçekleştirilecek sınavda başarılı olmaları durumunda Mesleki Yeterlilik Belgesi de veriliyor.
KURS ALANINA GÖRE GÜNLÜK ÖDEMELER
Mesleki eğitim kursları: 175,42 Türk Lirası
Sanayi sektöründe: 285,06 Türk Lirası
Engelli ve eski hükümlüler için kurslar
İstihdam garantisiz: 131,57 Türk Lirası
İstihdam garantili: 175,42 Türk Lirası
İŞKUR KATILIMCILARDA ARANAN KOŞULLARI TEK TEK SIRALADI
Kuruma kayıtlı çalışmıyor olmak, 15 yaşını doldurmuş olmak, Yüklenicinin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak, Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, Emekli olmamak, Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.
Özen Kuzu yeni şirket kurdu! Kuzu Grup'tan yeni yatırım!
19 Eylül Salı altın bilezik fiyatları kaç TL? 14-18 ve 24 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar?
Ziraat Bankası müşterilerine müjde! Verilecek 3 bin TL bankkart lirayı sakın kaçırmayın!