28 / 04 / 2024

Islahiye'de riskli alan çalışmaları başladı!

Islahiye'de riskli alan çalışmaları başladı!

1. derece deprem kuşağı ve aktif fay hattında bulunan İslahiye İlçesinde riskli alan çalışmaları başladı. Gaziantep'te 6306 sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamında riskli alan çalışmaları artarak devam ediyor.




Gaziantep'te 6306 sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamında riskli alan çalışmaları artarak devam ediyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nce İslahiye Belediye Başkanlığının isteği üzerine; 28.01.2015 tarihinde Başkan Yardımcısı İzzettin Aytekin başkanlığında, Müdürlüğümüz Kentsel Dönüşüm Şubemiz personeli ve belediye görevlileri arasında toplantı düzenlendi.


Yapılan toplantıda; İslahiye ilçesinin 1. derece deprem kuşağı ve aktif fay hattı üzerinde olduğundan özellikle mühendislik hizmeti almamış üst yapı ve niteliksiz konutlar itibariyle Hürriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle’nin deprem riski ile karşı karşıya olduğu, ayrıca arazinin eğimli olması nedeniyle kaya düşmesi, heyelan, sel tehlikesi altında olduğu, altyapının tamamen işlevini kaybettiği yerinde yapılan inceleme ile tespit edildi. Riskli alan ilan edilebilecek bu bölgeler sahada gezilerek ayrıntılı olarak fotoğraflandı. Konu 6306 sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamında İl Müdürlüğünce takip edilmektedir. Ayrıca Nizip İlçesi belediye yetkilileri ile toplantı yapılarak 6306 sayılı kanun hakkında bilgilendirmeler yapıldı.



Geri Dön