Altın & Gümüş

İslam Memiş 13 gün sonraya işaret etti! Gram altın ve ons altında flaş tahmin

İslam Memiş piyasalarla ilgili yaptığı değerlendirmelerde enflasyon verilerini ve rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul hakkında dikkat çeken  bir uyarı yaptı. Memiş, gram altınla ilgili de tarih verdi.TÜİK rakamlarına göre 80,21 olarak açıklanan enflasyon rakamları sonrası aynı gün borsa rekor üstüne rekor yaptı

Finans analisti İslam Memiş Borsa’da üst üste rekorların kırılmasının ardından yüzde 3 ila 4 oranında kar satışları olabileceğine vurgu yaptı. TÜİK rakamlarına göre 80,21 olarak açıklanan enflasyon rakamları sonrası aynı gün borsa rekor üstüne rekor yaptı. Eylül ayında Borsa İstanbul'da yeni rekorların olacağına dikkat çeken Memiş, Türkiye’nin seçim ekonomisi modeline geçtiğini düşündüğünü belirtti. Memiş “Seçim sürecinde olduğumuz için seçim ekonomisi modeli kurdaki baskılanma yatay süreç borsadaki ralliler içerideki bir düzenlemenin habercisi olabilir diye düşünüyorum. Merkez Bankası’nın yaptığı son indirimde bunun habercisi. Hem dolar kuru yüksek hem faiz indirimi var ama borsa rekor kırmakta. İçerideki yatırımcıların dışarıdaki yatırımcılarla desteklenmesi gerekmekte. İçerideki yatırımcılar kısa vadeli pozisyon almayı çok yapıyor. Türkiye’nin seçim ekonomisi modeline geçtiğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

GÖZLER FED KARARINDA
İç ve dış piyasalar Fed’in açıklayacağı faiz kararını beklemekte. Dolar değer kazanırken Euro, ons altın ve gümüş fiyatları aşağı yönlü seyrini sürdürmekte. Doların düşmesi gerektiğini söyleyen ancak aksine sabitlenmiş gibi durduğunu ifade etti. Memiş, ons altın fiyatında Fed etkisinin önemli olduğunu belirterek gram altınla ilgili, “Fed, 20-21 Eylül’de faiz kararını duyuracak. Ons altın fiyatı dar bant aralığında kaldı.  1.700 ila 1.720 dolar aralığında hareket etmekte. Fed’in faiz artırımı ile 1.680 dolara kadar geri çekilme olabilir, gram altın inebilir. Makas aralığından dolayı gram altının 1.000 lira altına sarkmalar mümkün olmayabilir diye düşünüyorum.” 

TGRT Haber’de finans analisti İslam Memiş, doların düşmemesinin bir risk oluşturduğuna dikkat çekerek “Gram altın makas aralığından dolayı 1.000 liranın altına düşmesi mümkün görünmüyor. Ons altın Fed etkisiyle 1.680 dolara kadar inebilir” diye konuştu.

“YABANCI YATIRIMCI FIRSATI KAÇIRMADI”
Borsa İstanbul’un rekor tazelemesini değerlendiren İslam Memiş, bunun en önemli nedeninin yatırımcıların döviz ve emtialar tarafında kar getirecek bir pozisyon bulamamalarından kaynaklandığını ifade etti. İki hafta önce yabancı yatırımcıların borsaya girişlerinin dikkat çekici olduğuna vurgu yapan Memiş, dolar karşısında düşük olan borsanın yabancı yatırımcılar tarafından değerlendirilmek istendiğini kaydederek şu şekilde konuştu:

“Yabancı yatırımcı bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Diğer taraftan içeriden desteklenen bir TL mevcut. Eylül’de borsada hem dip hem de zirvelere şahit olacağız. 3.000 altına sarkmalar olabilir ama borsanın yoluna devam etmesi için bu teknik düzetmeyi yapması gerekiyor. Kar satışı mutlaka gelecek. Yüzde 3 ila yüzde 4 kar satışları olabilir gibi. Borsa tarafındaki artış devam edebilir bir süre. Bu artışlar ayrıca bir takım çalışmaların habercisi.”

 

‘ERDOĞAN’IN ZİYARETLERİ OLUMLU YANSIYACAK’
Memiş,  Eylül sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere yeni Başbakanı Liz Truss ile görüşebileceğini ve bunun da piyasalara olumlu yansıyabileceğini ifade etti. 

https://emlakkulisi.com/dolarda-yuzde-100-patlama-zamani-uyariyorum-dedi-ve-ekledi-bu-haber-okunmadan-dolara-el-surulmez/722213