Altın & Gümüş

İslam Memiş, gram altın için uyardı! O seviye için son şans

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına flaş uyarı. Yıl sonu altın tahmininin hala geçerli olduğunu söyleyen Memiş, önümüzdeki sene düğün yapacak olanlara uyarılarda bulundu. Memiş, "Altın fiyatlarında farklılıklar olabilir" dedi ve yıl sonu için rakam söyledi.Yatırım yapmak isteyenlerin "Hangisi ucuz hangisi pahalı?" diye düşünmesi gerektiğini belirten Memiş, yatırım için 'manipüle edilen yatırım araçları' tavsiyesinde bulundu

Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş dünya genelinde etkili olan krizde dolar karşısındaki yatırım araçlarında sert düşüşler yaşandığını ancak bunun altın için geçerli olmadığını söyledi. Yatırım yapmak isteyenlerin "Hangisi ucuz hangisi pahalı?" diye düşünmesi gerektiğini belirten Memiş, yatırım için 'manipüle edilen yatırım araçları' tavsiyesinde bulundu.

Piyasaya yönelik merak edilenleri cevaplayan Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatının Fed tarafından baskılansa da yükselişini sürdüreceğini söyledi. Memiş, yıl sonu için gram altında 1.400 TL tahminin geçerli olduğunu ifade etti.

"DİRENÇ SEVİYESİ 22 BİN, DESTEK SEVİYESİ 18 BİN DOLAR"
Finans Analisti İslam Memiş, Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının kripto para piyasası ve emtia fiyatlarında sert düşüşlere neden olduğunu belirtti. "Fed piyasaları baskılamaya sürüyor" diyen Memiş, Bitcoin’in kritik ve psikolojik destek seviyesini şöyle duyurdu:

"20 bin dolar. Bitcoin 19.848 dolar, yüzde 4’lük bir değer kaybıyla haftaya başlıyor. Direnç seviyesi olarak 22 bin dolar, destek seviyesi olarak 18 bin dolar. Bu bant aralığında takip edilmeli, burada gezinecek gibi duruyor. Fed etkisi ile baskılanma biraz daha devam ediyor."

"HANGİSİ UCUZ, HANGİSİ PAHALI?"
Dolar karşısındaki yatırım araçlarında sert düşüşler yaşandığını vurgulayan Memiş, yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları duyurdu. Memiş, "Hangisi ucuz hangisi pahalı, buna dikkat ediniz. Yatırımcı ya pahalı olan ile ucuzu takas edecek ya da ucuz olanı alıp varlıklarını koruyabilir" diye konuştu.

Dolar karşısında tüm emtialarda baskılanma yaşandığını ifade eden Memiş, yatırım için manipüle edilen yatırım araçları tavsiyesini verdi.

"YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİM DEĞİŞMEDİ"
Gram altını 1.000 liradan almanın zor olduğuna dikkat çeken Memiş, şu ifadelere yer verdi: "Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1.017 liradan gram altın var. 10-15 lira makas aralığı mevcut. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekmekte. Ben bu ihtimali zayıf.

Gram altın hem dolardan hem de onstan beslenmekte. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşmekte. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilir. Yıl sonu gram altın 1.400 lira tahminim aynı. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görmekteyim. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutmaktayım."

"PİYASALARA EYLÜL ERKEN GELDİ"
"Piyasalara Eylül erken geldi" diyen Memiş, yatırımcıların Temmuz-Ağustos’taki tatil modundan varlıklarına ve piyasalarına odaklandığı bir sürece doğru gidildiğini belirterek "Merkez Bankaları Eylül gelmeden bir hafta önce sahne almaya başlıyor" diye konuştu.

Resesyondan sonra stagflasyon sürecinin başlayacağını altını çizen Memiş, "Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını görebiliriz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavurmakta. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissediyor. Şirket batakları oluşabilir. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri tartışacağız" dedi.

"GRAM ALTINDA DÜŞÜŞLERİ ZOR GÖRÜYORUM"
İslam Memiş'in altın fiyatının seyri ile ilgili teknik değerlendirmesi de şu şekilde: 

"İçeride gram altın yatırımcısı mecburen doları da takip etmek zorunluluğu var. Teknik olarak gram altın/TL fiyatında 1,012 güçlü bir destek, yukarıda ise 1,038 lira. Gram altın yatırımcısı şuna dikkat etmeli, ekranlarda gördüğü rakamlar ile kapalı çarşı ya da bankalarda 10-15 TL'lik bir makas aralığı mevcut.

Gram altında düşüşleri zor görmekteyim, özellikle bin TL altına çok zor duruyor. Zirveler görebileceğiz. Gram altın 1.200 TL ve devamında 1,450 TL'ye çıkabilir. Önümüzdeki sene düğün yapacak olanlar önümüzdeki birkaç haftayı iyi kullanmalı. Dünya genelinde bir kriz mevcut. Altın fiyatlarında farklılıklar görebileceğiz. Özellikle de yılın son döneminde. Vatandaşlarımızın altın olarak borçlanmaması da çok mühim."