Altın & Dolar

İslam Memiş gram altının önümüzdeki yıl ne kadar olacağını açıkladı!

Yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşen Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş gram altının önümüzdeki yıl ne kadar olacağını açıkladı.

Yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşen Finans analisti İslam Memiş, FED ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarının ardından piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş gram altının önümüzdeki yıl ne kadar olacağını açıkladı.

Haber Global’den Ayşen Korkmaz imzalı habere göre  İslam Memiş, Youtube hesabından paylaştığı videoda şunları dile getirdi:  "Yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. Amerika Merkez Bankası FED merakla beklenen faiz kararlarını açıkladı. TCMB faiz kararlarını açıkladı. Çarşı pazar da karıştı. 

DOLAR
Dolar kuru şu an için 33 lira 4 kuruş seviyesinde. Yaprak kımıldamıyor. Stabil. Dar bant aralığında gezinmeyi sürdürüyor. Burada orta ve uzun vadeli tarafta beklentimiz yine pozitif yönde sürüyor. Dolar endeksi FED Başkanı Powell'in açıklamalarından sonra 100 seviyelerinin altına kadar sarkmıştı. Bu sene sonuna kadar hedefimizde 97-98 seviyeleri vardı. Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybetmesine rağmen içeride dolar kuru yeniden 34 lira seviyesinde durmayı sürdürüyor.


ONS ALTIN
Ons altın şu an 2 bin 576 dolar seviyesinde. Benim FED öncesi ons altın tarafında ciddi uyarılarım vardı. Neydi o uyarılarım 2 bin 900-2 bin 920 Türk Lirası seviyelerine kadar da yükselebilir. Alır mıydım? Elimde Türk Lirası var şu anda elime yeni Türk Lirası geçti alır mıydım? Beklerdim ons altını beklerdim. Ne bekliyordum ons altında 2 bin 520-2 bin 550 bu bant taraflarına bakardım. Ons altın tarafında 2 bin 586-2 bin 596-2 bin 606 ve 2 bin 616 dolar seviyeleri ile alakalı beklentilerimiz vardı. FED 50 baz puanlık bir faiz indirimi yaptı. Çok ciddi bir faiz indirimi. Fakat buna rağmen ons altın 2 bin 600 dolar seviyelerini gördü ve oradan geri geldi. Ne 2 bin 606 doları gösterdiler ne de 2 bin 616 dolar seviyelerine kadar yükseldi.


GRAM ALTIN
Ben gram altında kısa vadede takip edeceğim bant arılığı aşağıda 2 bin 800 TL yukarıda 2 bin 900 TL seviyeleri. Ons altında benim beklediğim geri çekilme gram altını çok da etkilemeyebilir. Eylül ayı geldi yeni bir rekor tazelendi ve yatırımcıların gözdesi gram altın Eylül ayında 2 bin 905 Türk Lirası seviyelerine kadar yükseldi. Siz ciddi anlamda bu hafta kazanan bir yatırımcı oldunuz. Sene sonundaki hedefimiz malum aylarca 9 aydır söylüyorum 3 bin 3 bin 500 Türk Lirası seviyeleri ile alakalı beklentim sürüyor. 


GRAM ALTIN ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU KADAR OLACAK


2025 senesi gelmeden daha 2024 senesinin son çeyreği başlamadan ben bir iddiada daha bulunacağım. Kıymetli arkadaşlar 2025 senesi başlamadan bir iddia, bir öngörü bir tahminde bulunayım da bundan sonra herkes kapıları açsın. 2025’te 3 bin 3 bin 500 dolar aralığında bir ons altın bekliyorum. Gram altın tarafında 4 bin-4 bin 500 Türk Lirası aralığında bir gram altın bekliyorum. İlk etapta benim beklentim bu yönde. Yani 3 bin 500 seviyesinde bir ons altın, 4 bin 500 Türk Lirası seviyelerinde bir gram altın 2025’te beni şaşırtmaz. Elindeki varlıklarının kıymetini bil, kaptırma. Seneye 4 bin 500 Türk Lirası  olacak diyorum.

 

Milli Emlak’tan 17 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi fırsatı!

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculukta başarı oranı yüzde 47 oldu!

Bankaların faizsiz kredi yarışı hızlandı! Rakamlar güncellendi! 45 bin TL veren bile var!