Altın & Gümüş

İslam Memiş "Hadi sat" diyerek kararsız yatırımcının canını kurtaracak uyarıda bulundu

Merkez Bankalarının faiz artırımlarıyla hareketlenen piyasalar açıklamalarla ciddi kayıplar yaşanıyor. Dolarda değer artışı yaşanırken altın fiyatları sert düştü. Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının düşüşüyle ilgili açıklamalarda bulundu, altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu.Gram altın resmen çakıldı ve 960 liraya kadar indi

Altın fiyatları son dönemin en kötü günlerini geçiriyor. Gram altın resmen çakıldı ve 960 liraya kadar indi.  Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısına uyarılar yaptı.

İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Gram altını ekranda 960 gören arkadaş, 960’a satsana. Sat ki alan kişi de serbest piyasalarda 983’e satsın.

Kilosunda 800 dolar işçilik var. Dolar sahipleri topluyor. Neden 800 dolar işçilik. Talep var. Ne kadar talep o kadar işçilik. Yakında 1.000 doları geçer.

Altın kime ucuz? Dolar sahiplerine. Şuan dünyada rafineleri kapatan dolar sahipleri, altın ve gümüş stoklarını neden artırıyor? Savaş istiyorlar...

 Bugün ucuz toplayanlar, yarın “Savaş çıkacak uyarıyoruz” açıklamasını yaptığında çoktan stoklarını doldurmuş olacak.

İslam Memiş dolar kuru için “Sağlam tokat gelir” diyerek hem dolar kuru tarafında tarih verdi hem de en dolar kuru için yüksek seviyeyi işaret etti.

Enflasyon ile mücadele faiz artırımlarını sürdüren FED, önümüzdeki süreçte de faiz artırımı yapacağı yönde sinyaller veriyor. Türkiye’de Merkez Bankası faiz indirimi kararlarında ısrarlı iken dolar kuru bu hamle karşısında her geçen gün yükseliyor.

"ORGANİZE İŞLER BUNLAR"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Hikaye aynı enflasyon düşecek, her şey güzel olacak! Yani, Fed sahnede kalmayı sürdürüyor. Bu politikaların sürekliliği ve kendi ekonomisine faydası ne kadar, ne kadar yanlış onu önümüzdeki aylarda daha net görmüş olacağız. Gerçek olan şu; Fed çoğu merkez bankaları ile anlaşmalı. Organize işler bunlar.” görüşünü savundu.

Dolar kuru için sürpriz olmaz diyen İslam Memiş dolar kuru tarafından tarihte verdi. Memiş’in TV100’deki değerlendirmesi şöyle:

“Gelelim Türkiye’de TL’nin performansına.
Dolar/TL kuru, ekranlarda 18,51 lirayı gördü.
Serbest piyasalarda ise 18,66 lirayı.
Dolar/TL kurunda yaşanan yükseliş ile beraber Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları paralel gidiyor.
Sn. Erdoğan, haftasonu ve bu hafta içi yaptığı açıklamalarda “Şubat” ayını telaffuz etti.
“Şubat’tan sonra” diyor.