18 / 05 / 2024

İslam Memiş: Piyasayı bitirdiler! Öngörüsü yer yerinden oynatacak! İşte detaylar!

İslam Memiş: Piyasayı bitirdiler! Öngörüsü yer yerinden oynatacak! İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altın hakkında yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!



 

İslam Memiş, “Altının ons fiyatı 1670 dolar seviyesinde yer alıyor. Geçen hafta sert bir geri çekilme yaşandı. Korku panik yok, sakin olun diye telkinde bulunduk. Ekim ayında ters köşe fiyatlaması oldu. Siz dikkat edin uyarılarım vardı. Hızlı bir toparlanma aşamasında olan altın onsu 1670 dolar seviyesinde. 1680 güçlü yükselişin başlaması için direnç seviyesi. Bu gidişat bozulursa tekrar 1800'ü hedef alan fiyatlama içinde olabilir. Yılın son çeyreğindeki pozitif görünüm devam ediyor. Beklentimde bir değişiklik yok. Gram altın TL fiyatı 1004-1009 lira bandında. Geçtiğimiz haftalarda 990'lı rakamlar görüldü, ekranlarda 970'li rakamları da görüyoruz. 1000 lira altında bir konum oldu ama bu hafta tekrar yükseliş yönlü hareketler oluyor. Gram altında pozitif görünüm sürüyor, o yüzden ucuza mal kaptırmamaya çalışın.  Yükseliş yönlü öngörümde değişiklik yapmayacağım” dedi.

İslam Memiş konuya dair açıklamalarını şöyle devam ettirdi; “Borsa İstanbul 3976'da yatay seyirde günü tamamladı. Pozitif görünüm devam ediyor ama teknik olarak bakarsak satışların devam edeceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Dolarda 18.60-18.64 fiyatları var. Dolar kuru geriledikçe ekran ile makas aralığı kapanıyor. Dolar endeksi değer kaybettiği için bizim gibi gelişen ülkelerde de doların zayıf seyri dikkat çekici. Bir satış fiyatı var dolar endeksinde. Dolar TL kurunda seyir de biraz satıcılı. Euro dolarda pozitif seyir devam edebilir. Euro yatırımı yapanlar, ABD'deki büyüme oranı ve Avrupa'daki faiz kararını takip etmeli. 2023 ocak ayından itibaren dolarda negatif seyir sürebilir. Euro ve sterlini dolara karşı tavsiye etmeye devam ediyoruz.  Euro-dolar paritesi yeniden 1 seviyesinin üzerine ataklar gerçekleştirdi. Bu hafta boyunca bunun devam edeceğini düşünüyorum.”

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı?

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön