02 / 05 / 2024

İslam Memiş 'sakın almayın' diyerek uyardı: 'Konuşurken bile rekor kırıyor'

İslam Memiş 'sakın almayın' diyerek uyardı: 'Konuşurken bile rekor kırıyor'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında kısa vadede meydana gelecek risklere dikkat çekerek çok önemli bazı detaylara değindi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, gram altın ile ilgili olarak da son öngörülerini paylaşırken, altın kıtlığı ekseninde yaşanacak maliyetlerle ilgili uyarılarını da açıkladı. 

Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığına değinen İslam Memiş hedefinin 3 bin Türk Lirası seviyeleri olduğunu söyledi. 3 bin TL'nin de üzerinin de görüleceğini kaydeden İslam Memiş, "4 bin 100 Türk Lirası çeyrek altın. Yarım altın 8 bin 200 Türk Lirası. Tam altın 16 bin 400 Türk Lirası. Gram altın 2 bin 432 Türk Lirası. Konuşurken bile rekor kırıyor." ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında "3 bin TL hedef noktamız. Üzeri de var fakat önce 3 bin TL'yi görelim" diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in altın kıtlığıyla ilgili uyarı ve değerlendirmeler yaptığı TV 100'deki bugünkü köşe yazısından bir kısım şu şekilde:

Tasarruf sahiplerinin enflasyona karşı korunmak için edinmiş olduğu çeyrek altında güçlü talep 2023 yılında üretimin de rekor kırmasına neden oldu. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre 2023 yılında çeyrek altın üretimi bir önceki seneye göre yüzde 67,8 artışla 17,8 milyon adet ile rekor seviyelere çıktı.

İslam Memiş sakın almayın diyerek uyardı: Konuşurken bile rekor kırıyor

2022 yılında çeyrek altın üretimi 10 milyon 607 bin 900 adetti. Darphane'nin 2023 yılındaki çeyrek altın üretiminde en yoğun ay ise Mayıs ayı oldu. Mayıs'ta 2 milyon 607 bin 750 adet çeyrek altın üretimi gerçekleştirildi.

Yılın ilk çeyreğinde ise talep ciddi anlamda arttı. İş öyle bir duruma geldi ki darphane üretimde sıkıntılar yaşamaya başladı. Külçe külçe altınları darphaneye veren toptancılar, üretimin azaldığını görünce de fırsat bu fırsat diyerek koyuyor işçiliği, koyuyor işçiliği. 

1 tane çeyrek altının 175 TL işçiliği olur mu? Oldu. Dün 73 TL işçiliği var mıydı? Evet vardı. Darphane Genel Müdürlüğü, her sene ne kadar ürettiğini zaten açıklıyor. Ne kadar kazandığını da hesaplanır o da basit. Mesela geçen sene 1,5 ton işçilikten kâr ettiğini düşünebiliriz. 

Bazı yeni yasal düzenlemelere gerek var. Her şeyi toparlayabiliriz, yapılması gerekli olan tek şey iletişim. İletişimsizlik bizi bizden alıp götürüyor. Gerçek olana odaklanalım!"

3 ildeki 55 adet arsa satılıyor! 273 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul alabilirsiniz!

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeler hangileri? İstanbul'dan 3 aday ilçe var!

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön