27 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?



Ev almayı planlayanlar gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Piyasadaki hareketleri yakından takip eden vatandaşların en çok merak ettiği şey ise bundan sona konut fiyatlarının artıp artmayacağı. Konut fiyatlarının artış hızında son dönemde yavaşlama görülürken inşaat maliyetleri ise giderek artıyor. Maliyetlerdeki artış müteahhitlerin yeni inşaatlara başlama hızını düşürürken, arzın çoğalmaması nedeniyle mevcut konut fiyatlarında artışın sürmesi bekliyor.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Ocak'ta aylık bazda yüzde 15,7, yıllık yüzde 67,87 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi yüzde 5,13, işçilik endeksi yüzde 41,95 arttı.Yıllık bazda malzeme endeksi yüzde 53,29, işçilik endeksi yüzde 103,46 artış kaydetti.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman  https://twitter.com/AhmetBuyukduman  X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile maliyetlerdeki artış hızını gösteren bir grafik paylaştı. Büyükduman, konut enflasyonu ile inşaat maliyet enflasyonunun yıllık bazda birbirine yakınlaştığını söyledi. Takipçiler, arsa payı ve müteahhit karı konulunca ev maliyetlerinin de artacağını belirterek, ev fiyatlarının ucuz olduğunu söyleyen de oldu. 

İşte Büyükduman'ın paylaşımı: 

EVLER ZARARINA SATILIYOR!

Tebernüş Kireçci: Konut inşaatları hız kesecek, şu anki konutlar daha da değerlenecek!

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

 


Geri Dön