02 / 05 / 2024

İslam Memiş son dakika uyardı! Elinde altın ve gümüş bulunduranlara kritik uyarı

İslam Memiş son dakika uyardı! Elinde altın ve gümüş bulunduranlara kritik uyarı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Altın rekor kırmaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında beklediği ekonomik süreçleri anlattı. Elinde altın ve gümüş bulunduranlara kritik uyarı geldi. İşte son dakika detayları...



Son dakika altında büyük sürpriz... Altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanma devam ederken, elinde altın ve gümüş olanlar piyasaların ne olacağını merak ediyor. Elinde TL ve döviz bulunduranlar da altın ve gümüş alabilmek için fırsat bekliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  2024'te beklediği ekonomik süreçleri açıkladı, altın borcu olanlara kritik bir uyarı yaptı. 

İslam Memiş, altında rekor seviyenin geleceğini ifade ederek şu şekilde konuştu:

"Özellikle Borsa İstanbul 100 endeksinde satışlar devam ediyor. 8448 puanda. 0.75'lik değer kaybı var. Borsada beklemeyi tercih ediyorum her videomda söylediğim gibi. İki hafta daha bekliyorum. Ayın 15'inde 3 hisse senedi belirleyerek gireceğim borsaya. Daha önceden de yapmıştık. 4400 puandan girip 6000 puandan çıkış yapmıştık. 7500 puan altından giriş yapacağız yine, 15 bin puana kadar bekleyeceğiz. 2024'ün yarısına kadar bekleyeceğiz.

MANİPÜLASYON PİYASASI
Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Hedef 28 lira seviyesi. Şu anda 27.50'de. Yıl sonunda 29.70'i bekliyorum. 2024 yılında 45 liraya kadar bu yükselişler devam edecek. Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz ve düşünmüyoruz. Euro dolar paritesi malum, teknik olarak öngördüğüm 1.0650'nin aşağısı da test edildi.

Cılız bir hareket var ama tam kapsayıcı değil. Manipülasyon piyasası, baskılanma iki hafta daha devam edecek. 1.07'nin altındaki her rakam da euro'ya geçiş için muhteşem fırsatlar. 1 milyon dolarım olsa, parite ile euro'ya takas yaparak pozisyonumu alırdım. Elimde TL var, altın-gümüş sevmiyorum, borsaya girmiyorum diyenlere de diyorum ki o zaman euro ucuz kalıyor.

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE GELİYOR
Neden faizleri merkez bankaları artırıyor. Enflasyonu düşürmek için. Enflasyon düşüyor mu? Hayır. O zaman ne oluyor? Düşürmeyecekler ki, düşmeyecek. Öyle zannet diye. Senin sattığın altını, gümüşü kim alacak. Onlar alacak. Kasım ayında merkez bankalarının altın stoklarındaki miktarı hep beraber göreceğiz. Merkez bankalarının en fazla altın alımı yaptığı yıl oldu. Şimdi 1825 dolara çekti. Stoklar yine artırılacak. Büyük bir ekonomik kriz ve jeopolik riskin hazırlığı yapılıyor. Büyük tufan geliyor diye uyardım. Elindeki varlıklara sahip çıkacaksın. Elinde altın ve gümüş bulunduranlar varlıklarına sahip çıkmalı. Üstüne ilave yapabiliyorsanız ilave yaparak süreci devam ettirmek çok mantıklı bir kara olacaktır. Bir anda fişi çekecekler ve hiç beklemediğiniz bir dünya piyasasına uyanacaksınız."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön