13 / 05 / 2024

İslam Memiş son noktayı koydu! Hemen bakmayan bin pişman olacak! Her ay 1 gram altın alın

İslam Memiş son noktayı koydu! Hemen bakmayan bin pişman olacak! Her ay 1 gram altın alın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyararak ''her ay 1 gram altın'' dedi ve bunun nedenlerini tek tek açıkladı.



1 GRAM ALTIN ALIN

İslam Memiş, özellikle yeni evlenecekler için tavsiyelerde bulunaraş şu açıklamaları yaptı: ''Bu süreçte parayı ve psikolojiyi yönetmek hem zor, hem de çok gerekli. Söz, nişan ve düğün süreci stresli ve yorgun geçtiğinden “Bir an önce bitsin şu iş artık” durumu oluşur.

Çiftlerimizin önceliği psikolojiyi iyi yönetmek olmalı. Stres, gerginlik, tartışma veya umursamama durumunun hem ilişki tarafında hem de ekonomi tarafında bedeli bulunuyor. Çiftlerin karşılıklı olarak bu süreci sakince konuşması ve planlaması gerekiyor.“Bu bizim hayatımız ve mutlu olmak için yola çıkıyoruz, birbirimizi üzmeden kırmadan bu süreci yönetmemiz gerekiyor” konuşması.

 İslam Memiş son noktayı koydu! Hemen bakmayan bin pişman olacak! Her ay 1 gram altın alın

“İnternet gibi bir nimet var, güzel bir araştırma yaparak en uygununu, en mantıklısını bulabiliriz” planlaması. Çarşı ve pazarda pahalılık geçen yıla göre ortada.Her şey ateş pahası.Olan için problem yok.Özellikle söz, nişan, düğün veya doğum günü organizasyonlarda çok fazla seçenekli, çok farklı bütçeli ortamlar bulacaksınız.

Ben, araştırmalarımda, doğru bilgilendirmede, doğru bulma çabamda YouTube’den araştırma yapılmasını önemsiyorum.  Alışveriş yaparken taksitli ya da nakit imkanını farklı farklı değerlendirmek gerekli.

Mesela; Kredi kartı kullanıyorsanız harcamalarınızı taksitlendirmek daha avantajlıdır.  Türk Lirası borcu olduğundan sabit taksitleri seviyorum. İki tür borçlanma vardır: 1- Gerekli borçlanma , 2- Gereksiz borçlanma
Bu süreç akıllı borçlanmaya girdiğinden taksitli ödemelerinde zararı yoktur. “Nakitimiz var, yine de taksite bölelim mi?” Bence evet. Çünkü nakit anımda yatırıma dönüşebilir. Sonuçta düğün süreci olduğundan mutlaka altın takıya ihtiyaç duyulacaktır. Bu takılar set, bilezik, sarrafiye grubu da olabilir, pırlanta gibi değerli taşlı mücevher de olabilir. Herkesin imkanına göre değişebilir.


Geri Dön