Altın & Gümüş

İslam Memiş tarih verdi! Altın fiyatları o gün 1200 lira olacak

Ons altın 1865 dolar seviyesinde yer alırken gram altın ise 1124 TL'yi görerek tüm zamanların zirvesini gördü. Altın fiyatlarında yeni rekorların görülebileceği belirtilirken güncel fiyatlar da araştırılıyor. İslam Memiş altındaki zirveyi işaret etti. İşte altın fiyatlarında yeni rekor tarihi...Düşük fiyatlarda alım yapan binlerce yatırımcı altın fiyatlarının bulunduğu zirveden memnun değil

En küçük ölçekli hem de büyük ölçekli yatırımcıların ilk tercihi altın olurken yeni yılda görülen fiyatlarda yatırımcıları mutlu etti. Düşük fiyatlarda alım yapan binlerce yatırımcı altın fiyatlarının bulunduğu zirveden memnun değil. 

Rekora imza atan altın fiyatları hakkındaki açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapıldı. Altında yeni rekorların olduğunu belirten Memiş, merakla beklenen o tarihi duyurdu. İşte altın fiyatlarında rekor yaşanacak o gün…

1200 TL'Yİ AŞACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Ekonomi Arası programına konuk oldu. Programda açıklamalarıyla tüm gözleri üzerinde toplayan Memiş, gram altının rekor seviyelere imza atacağını belirtti. Yılın ilk çeyreğinde gram altında 1200'lü rakamların görülebileceğini aktaran Memiş, orta ve uzun vadede 1300-1400’lü rakamların göze çarpacağını vurguladı. Gümüş değerlendirmesinde bulunan Memiş, 16 TL seviyesinde görülen gümüş fiyatının 20 TL seviyelerine yükselebileceğini aktardı.

YATIRIM İÇİN HANGİ ALTIN TERCİH EDİLİR?

Yatırım yapmak isteyenlerin akıllarında ki sorulara yanıt veren İslam Memiş, yatırım için hangi altın tercih edilmesi gerektiğini açıkladı. “Fiziksel altın mı, banka hesabından altın mı, yoksa altın fonu mu almalıyız hangisi daha mantıklı?” sorusunu yanıtlayan Memiş, ekran fiyatları ve serbest piyasa arasında ciddi bir makas farkı olduğunu aktardı. Gram altın üzerinden örneklerle açıklama yapan Memiş, 15-20 TL gibi bir makas aralığı olduğunu dile getirdi. İşlem yapıldığında serbest piyasada daha pahalıya satılan bildiğiniz altını çizen İslam Memiş, ekranlardan da daha ucuz bir alım yapılabileceğini söyledi.

Uzun vadeli bir yatırım düşünen kişilerin banka üzerinden alım yapması gerektiğinin altını çizen Memiş, kısa vadede satış yapacak olan kişilerin fiziki yatırma yönelmesi gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte Bankadan alıp Kapalıçarşı'da satmanın daha mantıklı bir karar olduğunu dile getiren İslam Memiş, “Fonlarda emtia tarafına ağırlık verilmeli. Özellikle altın ve gümüş tarafında 2023 yılında yukarı yönlü hareketler mutlaka olabilir” diye konuştu.