04 / 05 / 2024

İslam Memiş tarih verdi! Altın fiyatları o gün 1200 lira olacak

İslam Memiş tarih verdi! Altın fiyatları o gün 1200 lira olacak

Ons altın 1865 dolar seviyesinde yer alırken gram altın ise 1124 TL'yi görerek tüm zamanların zirvesini gördü. Altın fiyatlarında yeni rekorların görülebileceği belirtilirken güncel fiyatlar da araştırılıyor. İslam Memiş altındaki zirveyi işaret etti. İşte altın fiyatlarında yeni rekor tarihi...



YATIRIM İÇİN HANGİ ALTIN TERCİH EDİLİR?

Yatırım yapmak isteyenlerin akıllarında ki sorulara yanıt veren İslam Memiş, yatırım için hangi altın tercih edilmesi gerektiğini açıkladı. “Fiziksel altın mı, banka hesabından altın mı, yoksa altın fonu mu almalıyız hangisi daha mantıklı?” sorusunu yanıtlayan Memiş, ekran fiyatları ve serbest piyasa arasında ciddi bir makas farkı olduğunu aktardı. Gram altın üzerinden örneklerle açıklama yapan Memiş, 15-20 TL gibi bir makas aralığı olduğunu dile getirdi. İşlem yapıldığında serbest piyasada daha pahalıya satılan bildiğiniz altını çizen İslam Memiş, ekranlardan da daha ucuz bir alım yapılabileceğini söyledi.

Uzun vadeli bir yatırım düşünen kişilerin banka üzerinden alım yapması gerektiğinin altını çizen Memiş, kısa vadede satış yapacak olan kişilerin fiziki yatırma yönelmesi gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte Bankadan alıp Kapalıçarşı'da satmanın daha mantıklı bir karar olduğunu dile getiren İslam Memiş, “Fonlarda emtia tarafına ağırlık verilmeli. Özellikle altın ve gümüş tarafında 2023 yılında yukarı yönlü hareketler mutlaka olabilir” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön