20 / 07 / 2024

İslam Memiş uyardı, bunu yapmazsan malın ile aranda derin bir hüzün oluşur!

İslam Memiş uyardı, bunu yapmazsan malın ile aranda derin bir hüzün oluşur!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, satın alınan konutun 1 milyon TL'den, 3 milyon TL'ye yükselmesinin kazanç olmadığını söyleyerek, önemli bir uyarı yaptı. İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...




Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut kredi faizlerinin yükselmesi ve inşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarını da yükseltirken, pek çok kişi de hangi yatırım aracına yapması gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, resmi X hesabı https://x.com/islammemiss üzerinden yaptığı paylaşımda "Satın alınan enstrümanın veya malın TL getirisine odaklanarak kazandım deme.
Satın aldığın enstrümanın veya malın kâr’ı ile yatırım yapabiliyorsan kazandım de." diyerek, satın alınan konutun 1 milyon TL'den, 3 milyon TL'ye yükselmesinin kazanç olmadığını söyledi.

İslam Memiş, "Kira getirisi ya da aradaki fark ile farklı bir yatırım yapabiliyorsan kazançtır." ifadelerini kullanarak,  "Satın aldığınız her mala görev verin. “Sen bana bunu aldıracaksın” diye. Yoksa malın ile aranda derin bir hüzün oluşur." dedi.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı islam Memiş'in paylaşımı şu şekilde:


Satın alınan enstrümanın veya malın TL getirisine odaklanarak kazandım deme. Satın aldığın enstrümanın veya malın kâr’ı ile yatırım yapabiliyorsan kazandım de.

Örnek: Konut aldın.
Satın aldığın konutun 1 milyon liradan 3 liraya yükselmesi kazanç değildir.
Kira getirisi ya da aradaki fark ile farklı bir yatırım yapabiliyorsan kazançtır.

Satın aldığınız her mala görev verin.
“Sen bana bunu aldıracaksın” diye.

Yoksa malın ile aranda derin bir hüzün oluşur.

 

Konut sektöründe tehlike çanları çalıyor!

Konutta nakit dönemi! Kredili satışlar dip yaptı!

Ankara'da Haziran ayında 6 bin 866 konut satıldı! Konut satışları yüzde 20 geriledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön