Ekonomi

İslam Memiş’ten dolar ve altın formülü! Doları alın…

İslam Memiş, dolar ve altına dair yeni bir formül ortaya attı. Doları olanlar için Memiş, önerilerde bulundu. İşte detaylar!Kafası karışık olan vatandaşlar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bazı önerilerde bulundu

Doların fiyatı artarken elinde altını olanlar bu durumda ne yapacağını merak ediyor. Kafası karışık olan vatandaşlar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bazı önerilerde bulundu.

İşte İslam Memiş’ten dolar ve altın önerileri…

ELİNDE ALTINI OLANLAR NE YAPSIN?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dünyada hızla artan dolar ile altın alma trendini ülkemizde zarar etmemenin tek yolunu paylaştı. "Bugün pariteyi nasıl yaparız, elimde dolarım var nasıl değerlendirebilirim, düşüşler fırsat mıdır yoksa altın ve gümüşün ons fiyatındaki düşüşler fırsat mıdır, elimde TL var, alım yaparak varlıklarımı koruyabilir miyim sorularına yanıt verdi.

Memiş, “Euro'da aşırı bir değer kaybı yaşanıyor. Euro-dolar paritesi 1 seviyesine kadar düştü. Doların dünyada değer kazanması en çok euro'yu olumsuz yönde etkiledi. Enerji krizleri, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma ile enerji krizleri yaşıyoruz. Merkez bankaları faiz artırırken, Türkiye ve Avrupa gibi merkez bankaları faiz artırımına gitmedi. Fed'in de faiz artırma süreci yaşandı. Durum böyle olunca sert şekilde gerileyen Euro- dolar paritesi ortaya çıktı. Artık 100 dolar almak için 100 euro vermeniz yeterli" dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, paritenin ne olduğunu bir kez daha açıkladı ve şu konuya değindi; “Parite farklı ülke para birimlerinin değiş tokuşudur. Bu durum bankacılık uygulamalarında vardır. Pariteler yazar, bu uygulamalarla doları, parite işlemi üzerinden direkt euro'ya çevirebilirsiniz. Bunun dışında Kapalı Çarşı'da, dövizcilerde elinizdeki doları, euro'ya çevirmek istediğinizde, pariteyi kaçtan döndürüyorsunuz diyerek de işlem yapabilirsiniz. Elinizde dolarınız varsa, bunu euro'ya çevireceksiniz, parite yapacaksınız, arada TL işlemi yoktur.  Elinizdeki doları önce TL'ye çevirmelisiniz, daha sonra TL ile tekrar euro satın almamalısınız bu olmaz. 100 euro'luk bir işlemde 10 euro gibi bir kaybınız olmaktadır. Bu durumda paritenin önemi iyice kavranmış olunmalı ve arada para kullanmadan da değiş tokuş yapılmalıdır.”

Memura, öğretmene 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? 2022 Temmuz maaş farkı detayları!

Aile Destek Programı sonucu açıklandı mı? Aile Destek Programı ne zaman yatacak?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!