Altın & Gümüş

İslam Memiş’ten ev ve araba alacaklara kritik uyarı. Yatırımcılar ne yapmalı? Dolarda son durum ne olur?

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırım maksatlı ev ve araba alacaklara uyarıda bulundu. Altın ve dövizde yaşanacak gelişmelere de dikkat çeken Memiş, Haziran ayını işaret ederken kendi yaptığı yatırım hamlelerini de açıkladı. Peki yatırımcılar ev, araba mı almalı, döviz ve altına mı para yatırmOtomotiv sektöründeki durgunluğa dikkat çeken Memiş, yatırım amaçlı araç almanın anlamsız olduğunu vurgulerken, yükselen fiyatlar nedeniyle kimsenin araba almak istemediğini dile getirdi

FED’in faiz kararının ardından yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiren Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

Otomotiv sektöründeki durgunluğa dikkat çeken Memiş, yatırım amaçlı araç almanın anlamsız olduğunu vurgulerken, yükselen fiyatlar nedeniyle kimsenin araba almak istemediğini dile getirdi.

Yatırım konusunda tam tersi rüzgar beklediğini dile getiren İslam Memiş, aracını satarak yatırım amaçlı bir ev aldığını belirtti.

Ev ve araba yatırımcılarının önümüzdeki aylarda nakite kayacağının altını çizen ünlü ekonomist, “Mal kıymetsiz, nakit kıymetli olacak” yorumunda bulundu.

Daire yatırımlarının rant peşinde koşanların elinde kalacağını belirten Memiş, araç ve ev piyasasında yaşanan durgunluğu önümüzdeki günlerde fiyatları aşağı çekeceğini söyledi.

Dövizde yukarı yönlü hareketin devam edeceğini belirten Altın ve Piyasa Uzmanı Memiş, Haziran ve Temmuzda ise yeni zirvelerin görülebileceğine dikkat çekti.

Ayrıca piyasalar bu hafta şu şekildeydi:

24 ayar külçe altın 923 lira,

Cumhuriyet altını 6.184 lira

Çeyrek altının 1.514 liraya

Ons altın ise 1880-1900 dolar aralığında işlem gördü