29 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların ve ortaya çıkan savaş ortamının gram altın, dolar ve borsaya olan etkilerinden bahsederek ezber bozan tahminde bulundu.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, İsrail-Hamas savaşının Türkiye ve küresel piyasalara etkilerini değerlendirdi. Memiş; gram altın, dolar, bu gelişmelerden nasıl etkilenir? sorusuna ezber bozan bir açıklamada bulunarak ''Bir riskimiz var'' diyerek açıkladı...

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Memiş, altın fiyatları üzerinde daha savaşın etkilerinin tam görülmediğini belirterek büyük risklerin olduğu ortamda fiyatlara çok yansımadığını söyledi.

Altının jeopolitik risk ortamında güvenli bir liman olduğuna dikkat çeken Memiş ''Ons altında 40-45 dolarlık yükseliş söz konusu ama agresif yükseliş yok.'' dedi.

İslam Memiş ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

İSLEM MEMİŞ'TEN EZBER BOZAN TAHMİN!

Memiş ''Ezberler bozulacak'' diyerek başladığı sözlerine yatırımcıları potansiyel bir tehdide karşı uyardı.

"Merkez bankaları da işin içinden çıkamıyor" diyen İslam Memiş,"Önden yüklemeli faiz artırımları yapılıyor bu kez İsrail-Filistin savaşı.Enflasyonu daha önce Rusya'nın üzerine çıkarmışlardı.

Tekrar petrol fiyatları yükseliyor. Kontrollü şekilde bu sürecin iki yıl devam edeceğini tahmin ediyorum. Kara harekatı ile jeopolitik riskler biraz daha fiyatlanır.'' dedi.

''ZATEN DOLAR YÜKSEK''

İslam Memiş dolar ile ilgili "Dolar endeksi 105-106 bandında. Zaten dolar yüksek. Biz dolara muhtaç bir ülkeyiz. Pariteden dolayı zaten zarar ediyoruz. Filistin'e karşı hassasiyetimiz var.

Sancılı bir geçiş sürecindeyiz. Ezberler tamamen bozulabilir. Tekrar sil baştan süreçler başlayabilir. Böyle bir riskimiz olduğunu söyleyebilirim. İnsanların altın gibi güvenli limanlara gitmemesi için bir şeylere atıfta bulunulması lazım.''dedi.

ALTIN VE DOLAR FİYATLARI SON DURUM!

Altın ve dolar fiyatları bugün güne değer artışlarıyla başladı. Ons altın 1883 dolardan işlem görüyor. Gram altın 1761 lira, çeyrek altın fiyatı ise 2877 liradan işlem görüyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 27,72 lira, satış fiyatı ise 27,708 liradan satılıyor. Euro/TL kuru alış fiyatı 29,42 lira, satış fiyatı ise 29,409 liradan değerleniyor. Euro dolar paritesi ise bugün 1,0615 bandında değerleniyor. 

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde 1 gram bile olanlar yaşadı! 12 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

Altında en az bir yıl beklemeli diyen Hatice Kolçak'tan altın değerinde uyarı: Bu seviyeler alım fırsatı!


 


Geri Dön