Altın & Dolar

İslam Memiş'ten 'flaş dolar' uyarısı geldi!

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında yayınlandığı videoda, altın, gümüş ve döviz ekseninde piyasa ile öngörülerini paylaştı. İşte İslam Memiş’in o açıklamaları…

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Finansal analist İslam Memiş,  kişisel Youtube kanalında yayınlamış olduğu videoda, altın, gümüş ve döviz ekseninde piyasa ile öngörülerini peş peşe açıkladı.

Her zaman olduğu gibi yine söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığına değinen Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in tahminleri şu şekilde:

"Borsa İstanbul şu anda 9920 puanda. 0.17 puanlık değer artışı var. 10 bin üzerinde tutunma çabası başarısız şu an için. Yatırımcıların gözdesi dolar kuru resmi kurda 33.91 Türk Lirası. Artık iki kur söyleyeceğiz. Çünkü resmi kur ve serbest piyasalar arasında fark oluştu. Serbest piyasalarda 34.03 ve 34.09 aralığında dolar/TL kuru var. 34 Türk Lirası üzerine yerleşti. Artık buraya oturduğu için resmi kur da buna ayak uyduracak. Bir sonraki ataklarda ise 36 Türk Lirası var."

"Elimde 1 milyon liram olsa ne yaparım?" sorusuna da yanıt veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Dolar almak istiyorum. 34.09 serbest piyasalarda, bankalarda da 33.91 Türk Lirası. Bankadaki Türk Lirası hesabıma yatırırım, bankadan alırım ucuza ve serbest piyasalardan bozabilirim. Dolar bozmak istersem de fiziki olarak bankadan çekerim, 34 Türk Lirası’ndan bozdururum.


ONS ALTIN 

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Ons altın tarafında bu hafta 2531'e kadar çıktı. ters köşe yapabilirler uyarılarım vardı. Cumartesi - pazar İran'dan misilleme gelmezse tepki yükselişleri şeklinde bunu okurum, sonra geriler uyarılarım vardı. Şu an için 2. Bin 480 dolarda, hayırlı olsun. 2 bin 470 dolarla alakalı rakam telaffuz etmiştim, bu taraftaki beklentimiz gerçekleşti.

Gram altın için de her zaman ons altını takip edin demiştik. Ons altında gerileme beklediğimiz için gram altın tarafında da gerileme beklemiştik. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın serbest piyasalar serbest piyasalarda 2801 liraya kadar çıkmıştı.

Ons altındaki düşüşü takip eden, 2 bin 480 karşısındaki gram altını alanlara hayırlı olsun. Gram altın yatırımcısı 2 bin 800 üzerinde almadı ve iyi yaptı.

Bir diğer yatırım aracı olan gümüş onsu ise satıcılı. 29 dolarda. Burada 28.80 güçlü destek seviyeleri. Yeniden yukarı yönlü hareketler bekliyorum. Gümüş altına kıyasla adeta bedava. Ons gümüş sebepli olarak gram gümüşte de gerileme gördük."

 

Deprem araştırmacısı açıkladı: 7,4’lük Yedisu depremi Malatya ve Adıyaman'ı etkiler mi?

Geçen haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu?

Çiftçilere büyük müjde! 2024 yılı mazot ve gübre destekleri resmen açıklandı! Hemen bakın!