Altın & Dolar

İslam Memiş’ten gram altın için 18 Eylül 2024 uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kez de gram altın için 18 Eylül 2024 uyarısı yaptı. İşte Finans Analisti İslam Memiş’in o açıklamaları…

Yaptığı her tahminle dikkat çeken ve altın yatırımcılarının da en çok takip ettiği isimler arasında başı çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, borsa, altın için tahminlerini tek tek açıkladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Finans Analisti İslam Memiş, gram altında kaçırılmaması gerektiğini düşündüğü seviyeyi bir tarih vererek duyurdu.

Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Borsa İstanbul 9900 puandan kar satışı ile dün günü tamamladı. Biz bu hafta  9800 - 10200 puanda bir süreci takip edeceğiz. Biz yeniden alım için bekliyoruz. 9800 bu hafta özelinde destek konumunda. İki kademe alım için de 9400 puanı beklemeyi sürdürüyoruz.” dedi.
 
İslam Memiş, şu şekilde devam etti:

“Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan doların güçlü olacağını, karşısındaki tüm varlıkların değer kaybedeceğini söylemişti. 33.88'den dolar pozisyonu alanlar oldu. Ons düşünce beklenti karşılandı. 34.03 Türk Lirası olan dolar kuru var. Dolar/TL kurunda resmi tarafta yine aynı kur var. Dengelenme çabası da gerçekleşti. 34 Türk Lirası altındaki sarkmalar alım fırsatı. Doları yatırım aracı şeklinde görmüyoruz. Onstaki geri çekilmelere bir fırsat şeklinde görüyoruz."

Finans Analisti İslam Memiş, bu değerlendirmelerden sonra gram altında kaçırılmaması gerektiğini düşündüğü seviyeyi de tarih vererek açıkladı.

Yatırımcıların yakından takip ettiği isimler arasında yer alan İslam Memiş'in altın ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmeler şu şekilde: "Ons altın 2 bin 492 dolardaydı, 2 bin 471 dolara kadar geriledi 4 Eylül'de. Dolarla 2 bin 470'den altın almak için bekliyorduk, bu gerçekleşti. Kademeli alımları bitirdik. 2 bin 450-2 bin 500 dolara aralığını takip ediyoruz, riske atmıyoruz kendimizi. Olası riskte tekrar uyarı yapacağım. Paritenizi dolara çevirin uyarımız da geçerli oldu.

Elinde dolar olanlar için altın ve gümüş almak için ya da kripto paralardaki düşüşü beklemek için güzel bir gün demiştim. Tepki alımları ile günü tamamlayacağını belirtmişti.

Ekim ayı sonu ve kasım ayı başında ons altında 2 bin 600 dolar hedef olduğu için her düşüş bir alım fırsatı sunuyor. Eline dolar geçenlere fırsatları anlatacağım. Gram altın için de yine ons altını takip etmemiz gerekecek.

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın 2 bin 788'e kadar geriledi. Hem ons altında hem gram altında tepki yükselişi bekliyordum. Bizim takip ettiğimiz destek seviyesi 2 bin 780 liraydı. Dolar güçlü olduğu için gram altındaki geri çekilmeler ons kadar hızlı olmuyor. 2 bin 800 Türk Lirası  altı yine kademeli alım için fırsat olmaya devam ediyor. 18 Eylül 2024 tarihinde sonra gram altın tarafındaki radarımız 2 bin 880 Türk Lirası şeklinde çünkü. Bu nedenle 2 bin 800 altı rakamlar alım fırsatı."

 

Yüksek kiralar için devletten arazi tahsisi bekleniyor: Barınma sorunu her sektörü vurdu!

Avrupa ülkeleri Airbnb'ye yasak getirme hazırlığında!

Lüks konut fiyatları düşüyor! Bodrum Türkbükü’ndeki villanın fiyatı tam 45 milyon TL indirildi!