Altın & Dolar

Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten gram altın için yeni rota: O gün ucuz olacak!

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni haftayı değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı. Yatırımcıların gözdesi gram altın için rota çizen Memiş, 'O gün ucuz olacak' ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcılar tarafından da oldukça yakından takip edilen isimler arasında yer alan Finans analisti İslam Memiş, gram altın için ons altın bazlı bir rota çizdi. Memiş, gram altında alım fırsatı için 'O gün ucuz olacak' ifadelerini kullandı.

Açıklamasında "Küresel piyasalarda bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verilerini ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını takip edeceğiz" ifadelerini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Her ikisi de çok önemli. Dolar, Euro ve emtia fiyatlarında yeni fiyatlamalara sebep olacağını göreceğiz. Fed’in Eylül’de faiz indirime gitme ihtimali yüzde 61 şeklinde fiyatlanıyor. Enflasyon verisi ve Powell’ın açıklamaları, ihtimallerin yeniden güncellenmesine sebep olacak.

Powell’ın Salı günü yapacağı açıklamalar da Fed’in gelecek politikaları açısından önemli olur. ABD’de ayrıca ÜFE, Çarşamba günü de TÜFE açıklanacak.
Salı günü de piyasalar için önemli bir gün olacak! Cuma günü Avrupa bölgesinde enflasyon verisini takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, bu giriş değerlendirmelerinin ardından rakamsal bazda beklentilerini de açıkladı...

"Bu hafta piyasalarda takip edeceğim bant aralıkları şu şekilde" ifadelerini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Bist100 endeksi; 10 bin 218 puan seviyesinden kapanış yapmıştı.
9 bin 800-10 bin 500 aralığındaki dalgalanmanın devamını beklerim. Geniş bant aralığına odaklanmakta yarar var" dedi.

Açıklamasında yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Dolar/TL kurunu değerlendiren İslam Memiş "32,20 TL seviyesinden kapanış yapmıştı. 31,80-32,80 aralığında oyalanmaya devam etmesini bekliyorum. Orta ve uzun vadede beklentim pozitif yönde sürüyorr" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'in TV100'deki yazısında kaleme aldığı gram altın, gümüş ve Bitcoin değerlendirmesi ise şu şekilde:

"EUR/USD paritesi; 1,0771 seviyelerinden kapanış yapmıştı. Ons altın (xau/usd) 2 bin 360 dolar seviyelerinden kapanış yapmıştı. Ben bu hafta negatif yönde hareket etmesini bekliyorum. 2 bin 280-2 bin 380 dolar aralığındaki bant aralığı geçerliliğini koruyor. Gram altın yatırımcıları onsu takip etmeli. Ons’un gerilemesi gram altının da gerilemesi olacak. Eğer 2 bin 280 dolar karşılığındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa o gün ucuz olduğunu bilmek gerekiyor.

Ons gümüş (xag/usd) 28,16 dolar seviyelerinden kapanış yapmıştı. Ben 27,20-28,50 dolar aralığını takip edeceğim. Düşüşler rasyo sebepli kalıcı olamayabilir.

Bitcoin (BTC); 60 bin 511 dolar seviyesindeydi. Ben 57 bin, 63 bin dolar aralığını takip edeceğim. 63 bin dolar seviyelerinde tutunabilirse 65 bin dolar seviyesine kadar yükselişine devam edebilir.

Dolar endeksi (dxy); 105,19 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Ben 104,50-105,50 aralığını takip edeceğim. Enflasyon verileri ve Powell’ın açıklamaları doları bu hafta için güçlendirebilir. Bu hafta dolar karşısındaki varlıklar negatif, doların pozitif olmasını bekliyorum."

Elektriğe yüzde 70 zam! Faturaları uçuracak dev zammın tarihi de açıklandı!

Tek evi olan tapu sahiplerine para iadesi müjdesi!

Ev sahipleri artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor!