Altın & Dolar

Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten gram altın için yeni uyarı!

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu akşamki kritik Fed'in faiz kararı öncesi yatırımcıların gözdesi gram altın ve dolar için uyarılar yaptı.

FED faiz kararı bu akşam saat 21.00'de açıklanacak. Söz konusu bu açıklamadan sonra Fed Başkanı Jerome Powell'ın mesajları da piyasalar için çok kritik olacak. Peki, yatırım araçları söz konusu bu faiz öncesi ve sonrası olası kararlardan nasıl etkilenecek?

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Finans analisti İslam Memiş, şu değerlendirmeleri yaptı: Borsa İstanbul 10 bin 700 puanda. Teknik olarak 10 bin 750 puan seviyelerini aşağı yönlü kırdı. 10 bin 700 üzerinde tutunamazsa aşağıda 10 bin 680 puan seviyeleri var. Biz teknik olarak bunu takip edeceğiz. İsrail'e karşı yapılan açıklamalar gerilim tarafında fiyatlandığı için borsa henüz toparlanamadı. Negatif görünüm devam sürüyor. Borsa tarafındakiler biraz daha bekleyebilir.

Yatırımcıların gözdesi Dolar TL kuru 33.08'de. Dolar endeksinden güç aldı dolar TL kuru. Kısa vadede kredi notumuz arttığı için 33 TL altına sarkmıştı fakat orta ve uzun vadede yüksek beklentimizi koruyoruz. Dolara ihtiyacı olanlar, 33 TL altı rakamların kalıcı olmayacağına göre karar vermeli.

Bugünden sonra yükseliş görürüz beklentimiz vardı. Euro tarafında alım pozisyonu olan, paritenin düşmesinin bekleyenler burada karar vermeli.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memş, "Ons altın 2 bin 390 dolarda. 2 bin 976 - 2 bin 397 dolar aralığında işlemler gerçekleştirdi. Fed sonrası 2 bin 450 dolar seviyelerini beklemeye devam ediyoruz. Özellikle 2 bin 435 dolar seviyesi burada kritik. Yukarı yönlü kırılım olacak mı bunu takip edeceğiz. 2 bin 450 dolara kadar yükseliş beklentim var ama yükselişler sürecek anlamı taşımıyor, oradan bir hamle aşağı gelecek. Aşağıda da 2 bin 360 dolar destek seviyesini takip edeceğiz.

Yatırımcıların gözdesi gram altın tarafındaki hedefimiz aynı. Ons altını takip etmeye devam ediyoruz. 2 bin 568 - 2 bin 578 TL aralığında bir gram altın var. 2 bin 588 TL'ye kadar yükseldi, daha sonra kar satışları geldi. Gram altın tarafında 2 bin 520 - 2 bin 620 lira bant aralığı geçerliliğini koruyor. Temmuz ayında altında sert dalgalanmalar gördük." ifadelerini kullandı.  

 

Türkiye'de kiracı oranı yüzde 27,6 oldu! İşte il il kiracı oranları...

Ankara Majör Ova'da sıfır faiz 24 ay vade fırsatı!

3.5 milyon TL'lik yeni nesil evler sosyal medyada gündem oldu!