Dış Piyasalar

İslam Memiş'ten Kıbrıs çıkarması! Konut yatırımı yapmak mantıklı mı? 

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yatırımcılar rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs, yatırımcıların gözde lokasyonu haline gelirken İslam Memiş'ten Kıbrıs değerlendirmesi geldi. Kıbrıs'a yatırım yapmak mantıklı mı?

Son dönemde yatırımcılar rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'taki yüksek kira getirisi yatırımcıları cezbetmeye başladı. Hem konut hem de arsa yatırımcıları Kıbrıs'a yönelmeye başlarken, Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten Kıbrıs çıkarması geldi.

İslam Memiş, sosyal medya hesabından Kıbrıs'a olan bakış açısını açıkladı. Memiş, bir çok yatırımcının Kıbrıs'a yöneldiğini örnek vererek açıkladı. Memiş, 25 bin sterline alınan arsaların şu anda 35-40 bin sterline yükseldiğini ardından, 70-80 bin sterlin olan dairelerin ise 12-130 bin sterlin olduğunu belirtti. 

150-160 bin sterlin olan dairelerin günlük kiraların 150-180 sterlin olduğunu belirten Memiş, 'Ben Kıbrıs'a nakit değeri olarak bakmıyorum, hikayesine bakıyorum.'' dedi. Öte yandan Memiş, Kıbrıs için çok önemli gelişmeler beklediğine de vurgu yaptı.

Kıbrıs'ın turizm açısından da değerli olduğuna değinen Memiş, özellikle Rus, İngiliz ve Avrupa vatandaşlarından büyük talep olduğunu söyledi. İşte İslam Memiş'in sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o açıklama.... 

İslam MEMİŞ @islammemiss

3 gündür Kıbrıs’daydım.
Yol arkadaşlarımın aldığı 25.000 Sterlin olan arsaları 35-40 bin Sterlin olmuş.
70-80 bin Sterlin olan daireleri 125-130 bin Sterlin olmuş.
Turizm sezonu iyiydi.
Rus, İngiliz ve Avrupa vatandaşları çoktu.
150-160 bin Sterlin olan dairelerin günlük kiraları 150-180 Sterlin aralığında.
Hem Sterlin üzerinden üzerine koyuyor hem de kira getirisi Sterlin.
Mantıklı yatırım yapanların konut dönüşü 8-10 yıl aralığında.
Ben Kıbrıs’a nakit değeri olarak bakmıyorum.
Kıbrıs’ın küresel siyasal anlamda hiyakesine bakıyorum.
Çok önemli gelişmeler bekliyorum.

Kıbrıs'ta konut fiyatları bir yılda yüzde 22 arttı! 

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!