Kent Haberleri

İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! O tarihte dolar düşecek, altın fırlayacak

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararı dün açılandı. Gelecek hafta ise FED faiz karaı açıklanacak. Kararın piyasaları etkileyeceğini belirten Memiş, doların düşeceğini altın fiyatlarının ise fırlayacağını söyledi. Küresel ekonomilerde yaşanan kritik gelişmeler doğrudan piyasaları etkiliyor

Altın fiyatları ve dolar kurnundaki son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Küresel ekonomilerde yaşanan kritik gelişmeler doğrudan piyasaları etkiliyor. Dolar kurundaki gerilime dikkat çeken Memiş, altın fiyatlarının toparlanarak yükselişe geçeceğini söyledi. 

DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ

Gittikçe güçlenen dolar kuru bu hata içinde değer kaybetöeye başladı. Doalr endeki 112 seviyesinden 109 seviyesine kadar geriledi. Geçtiğimiz ay ise 20 yılın zirvesini görerek 114 seviyesine kadar yükselmişti.

ALTIN FİYATLARI 2 HAFTANIN REKORUNU KIRDI

Altın fiyatları ise son iki haftalık düşüşten sonra bugün yükselişe geçti. Gram altın kritik seviye olan 1000 TL seviyesini geçti. Bugün ise gram altın 995 lira ile güne başladı. Altın piyasasında dalgalanmalar devam ediyor.

 

DOLAR GERİLEYECEK

Piyasa uzmanı İslam Memiş, doların gerileyeceğini söylyerek şu açıklamayı yaptı: Euro/dolar paritesinde 1-02 ve 1-03 bandına kadar bir toparlanma olmasını bekliyorum.

 Bu toparlanma kısa vadede olabilir. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan Fed’in faiz kararı zaten fiyatlandı. 75 baz puan bir faiz artırımı bekleniyor.Fakat Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Legarde’nin açıklamaları önemli olacak. ‘Yine enflasyonu bastıracağız ve her şey güllük gülistanlık olacak’  diye piyasalara gülücük dağıtmaya devam edecekler. İnanmıyoruz tabi ki böyle yeşil enflasyon yok dünyada ama değer bazında baktığınızda dolar kuru bazında bir gerilemenin mümkün olabileceğini tahmin ediliyor."


ALTIN İÇİN REKOR RAKAM

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altın için rekor rakam açıklamaı yaptı. Altın fiyatlarınıjn kasım  ayında yükselişe geçeceğini belirten Memiş şu yorumu yaptı: ''“TL tarafına baktığımızda dolar 18,61 lira ekranlarda, ama Kapalı Çarşı piyasasında şöyle önemli bir gelişme var. Dolar kuru, 18,62 ve 18, 64 TL civarında hem makas aralığı daraldı, hem de ekran ile Kapalı Çarşı arasında hemen hemen denk hale geldi.

Bunun sebesi ise talep olmayışından dolayı ekranla kapalı çarşı arasında makasta yavaş yavaş kapamış oldu. Altın piyasalarını da değerlendiren Memiş “Dip seviyeler test edildi;  ons altında 1500 doları bekleyen de var, 2. 200 doları bekleyen de.  Altın fiyatları yeniden 1000 liranın üzerinde kasımda yeniden rekorları görebileceğiz ”dedi.

Altın Kasım ayına bu rakamla hoş geldin diyecek! Rakamı duyan mıh gibi çakılıp kalıyor! Siz de hemen bir göz atın! 

Altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? Net yanıt şimdi geldi! Analistler peş peşe açıkladı! Bakmayan bin pişman