17 / 05 / 2024

İslami sosyetenin dekorasyon merakı

İslami sosyetenin dekorasyon merakı

Lüks marka tercih eden varlıklı muhafazakâr kesim, evlerini saray ihtişamında döşemeye başladı.



Dekorasyonda Swarovski taşlı avize, altın varaklı ayna, Kabe'den canlı yayın bile var

Muhafazakâr kesim kendi sosyetesini oluştururken, harcamalarında diğer zenginlerden hiç aşağı kalmıyor. Paranın sağlayabildiği her lüks onlarda da var. Kıyafetlerinde lüks marka tercih eden, pahalı otomobillere binen bu kesimde son dönemde, evlerini neredeyse bir saray ihtişamında döşeme modası yaşanıyor.
Muhafazakâr kesim son dönemde evlerinin dekorasyonuna yüz binlerce hatta milyonlarca dolar harcamaya başladı.
Müşterilerinin ağırlığını muhafazakâr kesimin oluşturduğunu söyleyen Vogue Interiors'un sahibi iç mimar Şafak Çak, bu kesimdeki müşteri sayılarının son iki yılda arttığını belirtti. Bu müşterileri için verdikleri dekorasyon hizmetinin 100 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değiştiğini vurgulayan Çak, bu kesimin dekorasyonda görsel ve aksesuar zenginliğine önem verdiğini belirtti.

Swarovski taşlı musluk
Muhafazakâr kesimin banyolarında bir başka dikkat çeken özellik de değerli taşlarla süslenmiş musluklar. Değerleri 3-5 bin euro arasında değişen bu muslukların üzerinde swarovski taşlar bulunuyor. Çak, bu kesimin ayrıca jakuzili büyük banyoları tercih ettiğini belirtti.

Haremlik-selamlık
Muhafazakâr kesimin özellikle yüksek tavanlı evleri seçtiğini anlatan Çak, şunları anlattı: “Evlerin olmazsa olmazı namaz odaları. Bir müşterimiz bu odadaki sedirleri asansör teknolojisiyle kullanmak istedi. Özel mekanizmayla sedirler yukarıya çıkıp tavandaki bölüme giriyor. Böylece odada boş bir alan yaratılıyor. Ayrıca bu lüks evlerin açık havuzlarını da haremlik-selamlık olarak ikiye bölüyoruz.”


Palmiye adasına palmiyeli ev
Dubai'de iki proje yaptıklarını anlatan Çak, “Şimdi yeni bir projeye daha başlıyoruz. Dubai'de yapılan Palm İslands'da (Palmiye Adaları) bir müşterim üç tane ev aldı. Bu evlerin dekorasyonunu biz yapacağız. Dubai'deki evler buradakilerden biraz daha gösterişli. Daha büyük jakuziler ve havuzlar var. Bu projedeki evlere palmiye koymayı planlıyoruz” diye konuştu.

Çocuklara ‘Play Station' odası
Muhafazakar kesimin yatak odalarında da swarovski taşlı avizeler ve altın varaklı aynaları tercih ettiklerini söyleyen Şafak Çak, bu odalarda gizli aydınlatma sistemi kullandıklarını ifade etti. Çak, “Çocuklar için kendi odaları içinde ‘Play Station-bilgisayar odası' da yaptığımız oldu. Yani odanın içinde bir oda daha yaptık” dedi. Çak ayrıca, özel bir klima sistemiyle eve 24 saat gülsuyu kokusu verildiğini de belirtti.

Kabe örtüsünden duvar süsü
Şafak Çak, bazı müşterilerinin evlerinde çatıya özel kameralar kurduklarını söyleyerek, “Evde televizyondan boğaz canlı izlenebiliyor. Bir başka projede de webcam aracılığıyla 24 saat Kabe'nin izlenmesini sağladık. Plazmayı açıyorsunuz karşınıza Kabe çıkıyor.
Bazı müşteriler Kabe örtüsü aldı. Çerçeveleterek namaz odası duvarına astılar. Kabe örtüsü her yıl değişiyor. Küçük parçalar halinde olan bu örtülerin değeri 100 bin dolara yakın.”

Osmanlı çizgileri....
Muhafazakâr kesim banyoda ağırlık olarak küfeki taşından yapılma lavabo tercih ediyor. Deniz kabuklarının, çoğunlukla da istiridye kabuklarının oluşturduğu bir kalker olan küfeki taşı, bej renginde, ince taneli ve kumlu görünüme sahip. Osmanlı döneminde İstanbul ve yakın çevresindeki ocaklardan elde edilen bu taş, Mimar Sinan ve diğer Osmanlı mimarlarının kullandığı ana malzemelerden birisi.

Milliyet

Geri Dön