06 / 05 / 2024

İsmail Özbozdağ: Mayıs ve Haziran'da turizm iç acıcı değil!

İsmail Özbozdağ: Mayıs ve Haziran'da turizm iç acıcı değil!

Marmaris'teki turizmciler, yeni sezon öncesi rezervasyon düşüklüğünden endişeli. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ açıklamalarda bulundu.



TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail özbozdağ, "Mayıs ve Haziran ayı iç açıcı değil. İngilizler yine yoğunlukta ama işimiz son dakika satışlara kaldı" dedi. 



TALEPLER AZ 

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail özbozdağ ile Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, yeni sezon öncesi turizmcilerin endişelerini dile getirdi. Marmaris turizminin bu yıl refaha kavuşmasının son dakika satışlara kaldığını belirten özbozdağ, "Şu andaki verilerimize göre. Mayıs ve Haziran ayın Marmaris turizmi için iç acıcı gözükmüyor. İlçemize her yıl olduğu gibi 2015 turizminde İngilizler ardından Ruslar ağırlıklı olacaktır. Satışlarda geçen yılki fiyatlar sunulmasına rağmen talepler az. Turizmcilerin kaderi son dakika satışlarına kaldı. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalıdır'' dedi.



CİDDİ SIKINTI 

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu da Rus pazarındaki daralmanın Marmaris pazarına ciddi sıkıntılar vereceğini vurguladı. Bülbüloğlu, "özelikle Rus pazarında ciddi sıkıntılar mevcut. Türkiye'ye her yıl 4 milyon 600 bin Rus turist geliyor. Antalya pazarı Rus turistler ile ayakta idi. Bu yıl Antalya'ya Rus turistin az geleceği öğrenilmesi üzerine o bölgede bulunan turizmciler harekete geçti. Antalya, Rus turistten kaynaklanan açığını kapatmak için pazarımız olan İngiltere'ye gözünü dikti" dedi. 






FİYATLAR AYNI KORUMALIYIZ 

TÜRSAB Marmaris Başkanı İsmail Özbozdağ: Satışlarda geçen yılki fiyatları sunuyoruz. Buna rağmen talep çok az. Rus turistlerde büyük düşüş bekleniyor. Turizmcilerin umudu son dakika satışta. 


Korumalıyız

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu: Marmaris'te otelciler dahil tüm işletmeler kurallara uyar ve fiyat rekabetine girmezse kazanır. Fiyat rekabetine p " girildiği anda turisti bedava ağırlamış oluruz. 



Habertürk Egeli


Geri Dön