03 / 05 / 2024

İsmail Recai Şanlı, Zonguldak'ta okul yaptırıyor!

İsmail Recai Şanlı, Zonguldak'ta okul yaptırıyor!

İşadamı İsmail Recai Şanlı, doğup büyüdüğü Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'ni unutmadı



Zor şartlarda eğitim gören hayırsever İsmail Recai Şanlı, beldeye 3 okul yaptırdı, dördüncü okulu yaptırmak için ise çalışmalarını sürdürüyor.

Evlenmek için gereken parayı kazanmak amacıyla yıllar önce,

Zonguldak'tan İstanbul'a giden ve zamanla işlerini geliştiren İsmail Recai Şanlı, bugün artık bir ecza deposu ve bir otelin sahibi. Şanlı, bugüne kadar Atacan Şanlı Lisesi, Melek Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi ve Hisarönü Seçil Şanlı İlköğretim Okulu olmak üzere beldeye 3 okul yaptırdı. Zonguldakspor'un eski başkanlarından da olan Şanlı, beldede maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuyamayan 30 öğrenciye de her yıl burs veriyor.

Yaptırdığı okullar nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Özel Hizmet Ödülü'ne de layık görülen İsmail Recai Şanlı, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve belde sakinlerinin talebi üzerine eşi Ebru Şanlı adına bir anaokulu yaptıracağını açıkladı. Şanlı, "Çocukluk ve gençlik yıllarımızda zor şartlarda eğitim gördük. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği bir çağda çocukların teknolojik sınıflarda eğitim görmesi gerekiyor. Fiziki şartlar ve eğitim donanımı anlamında kaliteli okullar yaparak yeni nesillere ne kadar güvendiğimizi göstermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da eğitime yönelik yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu.
Mustafa Özdemir/Habertürk


Geri Dön