17 / 05 / 2024

İsmet Haşkal: Borç bizim değil

İsmet Haşkal: Borç bizim değil

Denizli'nin termal turizm merkezlerinden Karahayıt beldesindeki bir otele gelen icra memurları, yerli ve yabancı turistlerin gözü önünde tespit işlemi yaptı



Termal turizm merkezi Karahayıt beldesinde faaliyet gösteren Hierapolis Thermal Otel'e, jandarma eşliğinde gelen icra memurları tespit işlemi yaptı. Memurların, turistlerin önünde işlem yapmasına tepki gösteren otelin işletmecisi NN Termal Turizm Genel Müdürü İsmet Haşkal, icraya konu olan borcun kendilerine ait olmadığını söyledi.

Haşkal, 8 ay önce kiraladıkları otelin sahibi olan firmanın 1995-1996 ve 1997 yıllarına ait borçları bulunduğunu, bu borca istinaden icra memurlarının otele gelerek haciz işlemi yapmak istediklerini söyledi. Borcun, mülk sahibi firmaya ait olduğunu, ancak oteldeki tüm eşyaların ve malzemelerin NN Termal Turizm şirketinin faturalı malı olduğunu belirten Haşkal, şöyle konuştu:

"Otelin sahibi olan firmanın borçları bizi ilgilendirmez. Oteli boş olarak kiraladık. Tüm eşyaları ve malzemeleri kendimiz aldık. Haciz işlemi yapamazlar. Şu anda eşyaların hangi firmaya ait olduğunu inceliyorlar. Otelin sahibi olan firmaya ait eşya bulurlarsa haczedecekler. Ancak, bu işlemin jandarma eşliğinde yerli ve yabancı turistlerin önünde yapılması bile turizme vurulan bir darbedir. Turizme hizmet etmek istiyoruz, fakat rahat bırakılmıyoruz."
AA


Geri Dön