28 / 04 / 2024

İsmetpaşa Stadı 12 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

İsmetpaşa Stadı 12 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

İsmetpaşa Stadı'nında içinde bulunduğu 72 bin metrekarelik alan tek parsel üzerinden satışa çıkacak. İhale 12 Haziran günü saat 14:30' da iki oturum halinde yapılacak...




TOKİ'ye devriyle birlikte yıkımı gündeme gelen İsmetpaşa Stadı yeni sezon öncesi paylaşılamıyor. Yakında Kocaeli Sportif AŞ adını alması beklenen Körfez FK, yıkım işi bir süre daha askıya alınan tarihi statta bu sezon maçlarını oynamak için Futbol Federasyonu'na resmen başvuru yaptı. Sırada Kocaelispor ile Derince de var. 


İLK BAŞVURU KÖRFEZ'DEN

 Kocaelispor'un sayısız başarılara imza attığı ve 1972 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı, geçen yıl TOKİ'ye devredilmişti. Alikahya'da yapımı başlayan yeni stada karşılık TOKİ'ye verilen İsmetpaşa Stadı'nın yıkımı gündemdeydi. Ancak son gelişmeler stadın bir süre daha yerinde duracağını gösteriyor. Çok yakında Kocaeli Sportif AŞ adını alması beklenen Spor Toto 2.Lig temsilcimiz Körfez FK geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu'na başvuru yaparak, yeni sezonda maçlarını burada oynamak istediğini bildirdi. Federasyon yetkilileri hafta içinde stada gelerek incelemeler yaptı. Stadın eksiklerini belirleyerek, tamamlanması için rapor hazırladı. 


KOCAELİSPOR CUMA GÜNÜ BAŞVURDU 

İsmetpaşa Stadı'ndaki eksiklerin biran Önce tamamlanıp, yeni sezona yetiştirileceği öğrenildi. Körfez FK elini bu kadar çabuk tutarken, Kocaelispor'un işi ağırdan alması ise dikkat çekti. Körfez FK'nın başvurusunun ardından hemen harekete geçen Kocaelispor yönetimi cuma günü Futbol Federasyonu'na başvuru yaparak yeni sezonda maçlarını İsmetpaşa Stadı'nda oynamak istediğini bildirdi. Yakında resmi yanıtın gelmesi bekleniyor. YeşilSiyahlı ekip iki yıl önce olduğu gibi İsmetpaşa Stadı'nı yine Kocaeli Sportif AŞ ile paylaşmak zorunda kalabilir.  İsmetpaşa Stadı'nda her hafta dönüşümlü maçlar oynanabilir. 


DERİNCESPOR'DA İSMETPAŞA'YA GELEBİLİR

Öte yandan İsmetpaşa Stadı'nın talipleri arasına Derincespor'un da eklenmesi gündemde. Bilindiği Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derincespor Başkanı Şahinçavuşoğlu ile köprüleri atmış, Derince BelediyesporTesisleri'ni Sarı-Lacivertli ekibe kapatmıştı. 

Gerilimin devam etmesi halinde Derincespor Başkanı Şahin Çavuşoğlu'nun da maçları İsmetpaşa Stadı'nda oynamak istediği öğrenildi. Henüz sözlü yapılan bu talebin resmiyet kazanıp kazanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Ancak Şahin Çavuşoğlu, maçları Derince'de oynamak için imkanları sonuna kadar zorlayacağını bildirdi. 


Gebze Çayırova Gazetesi



Geri Dön