29 / 04 / 2024

İspanya Garcimunoz Kalesi yenilendi!

İspanya Garcimunoz Kalesi yenilendi!

İspanya'nın Cuenca kentindeki Garcimunoz Kalesi yenilendi. Kale'nin içinde yer alan sinema salonu, sergi alanları gibi sosyal donatıların kalenin ruhunu koruyarak modernize ediliyor.



İspanya'nın Cuenca kentindeki Garcimunoz Kalesi sosyal hayata açılmak üzere yenilendi. Sinema salonu, sergi alanları gibi sosyal donatıların kalenin ruhunu koruyarak modernize edilen yapının mimari çalışması Madrid'li tasarım ofisi Izaskun Chinchilla'ya ait. Ofis, yapıya hafif, değiştirilebilir strüktürler entegre etti. ispanya'nın Cuenca kentinde, 10. yüzyılda Magripliler tarafından yapılan; günümüze kadar, Arap, ortaçağ, neoklasik dönemlerin izleriyle gelen Garcimunoz Kalesi, önce güçlendirildi sonra diğer eklemeler yapıldı. 


Farklı dönem vurgusu 


Ekip, mekandaki farklı tarihsel dönemlerin ziyaretçiler tarafından okunabilmesini sağlamak için yeni strüktürleri bu farklı dönemlerin vurgulanacağı biçimde, stratejik olarak yerleştirmiş. 

Bu açıdan, ekip projeyi, "karmaşık ve tamamlanmamış bir 'metnin' ortografı sistemiyle deşifre edilmesini sağlamaya yarayan bir çalışma" olarak tanımlıyor. 


Taşınabilir üniteler 


Eklenen yeni ve modern tarzdaki her ünite hafif ve geçici, taşınabilir ölçekte, sonradan ayrılabilecek şekilde entegre edilen malzemelerden oluşuyor. Yenilemeyle kaleye kazandırılan dijital medya ve yeni karşılaşma mekanları, sosyal- kültürel etkinliklerden yoksun olan kırsal bölgeyi yeni aktivitelerle canlandırıyor. Bu şekilde bölgenin en önemli kültürel miraslarından biri olan kale, bölgedeki insanların sosyal hayatlarının bir parçası olacak. 



Cumhuriyet


Geri Dön