29 / 04 / 2024

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya hükümeti 35 yaşın altındaki gençlere kira yardımında bulunacak. Ödenecek tutarın aylık 250 euro olması planlanıyor.



İspanya hükümeti gençlere kira desteğinde bulunacak. Medyascope'ta yer alan habere göre; İspanya hükümeti, kiralarını ödemekte zorluk çeken ve bu sebeple aileleri ile yaşamak zorunda olan gençlere kira yardımında bulunacak. Ödenecek tutarın aylık 250 euro olması planlanıyor.

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gündem Bakanı Raquel Sanchez 18 Ocak'ta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının sonrası, Ocak ayıdan itibaren 35 yaşın altındaki gençlere ve yıllık geliri 24 bin 18 euro’nun altında kalan İspanyollar’a kira yardımında bulunulacağını söyledi.

Bakan Sanchez açıklamasında, “Para yardımı, konut fiyatlarının gençlerin özgürleşmesi için bir engel olmaktan çıkması için önemli bir unsur” diye konuştu.

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

Resmi veriler baz alındığında İspanya’da, ailesi ile yaşayan gençlerin oranı 2013 yılından bu zamana kadar yüzde 6,5 arttı. 2020 yılında 25 ve 29 yaş arasındaki kişilerin yüzde 55’inin ailesi ile beraber yaşadığı tespit edilirken bu verilere göre İspanya, Avrupa’da ailesi ile yaşayan gençlerin en çok olan ülke olarak göze çarptı.

İspanya'nın en büyük emlak sitelerinden Idealista’nın Sözcüsü Francisco Inareta yaşanan durum hakkında açıklama yaptı. Inareta, küçük konutlara yönelik artan rağbetin fiyatları daha da arttıracağından, kira ödemelerine yönelik yapılacak yardımların hükümetin umduğundan daha az etki yaratacağını söyledi.


İspanya'da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!


Geri Dön