27 / 04 / 2024

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.



Uluslararası sivil toplum kuruluşu "Save The Children" (Çocukları Kurtarın) İspanya'da ailelerin geçim sıkıntılarına ilişkin olarak hazırlamış olduğu raporu kamuoyu ile paylaştı.

Söz konusu Raporda İspanya'nın, Yunanistan ve İrlanda'dan sonra kira ve ipotek ödemelerinde gecikme yaşayan ailelerin en yüksek yüzdesine sahip 3.  Avrupa Birliği (AB) ülkesi olduğu kaydedildi.

Verilen detaylara göre, raporda, AB'de kira ve ipotek ödemelerinde gecikme yaşayan ailelerin ortalamasının yüzde 3,2 şeklinde olduğu ve söz konusu bu oranın İspanya'da yüzde 6,5'a kadar yükseldiği bildirildi.

İspanya da her 100 aileden 8 i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, İspanya'da son senelerde konut fiyatlarının ve kiraların yükselmesine rağmen maaşların aynı oranda artmadığı belirtilen raporda, söz konusu bu sorunun çocuklu aileleri daha fazla etkilediği, kirasını ya da ipoteğini ödeyemediğinden konuttan çıkarılan ailelerin yüzde 80'lik kısmının çocuklu olduğu belirtildi.

Söz konusu raporda, ülkede 2008 yılından bu yana konutların çıkarılan çocuklu aile sayısının 700 bini bulduğu bilgisine de yer verildi.


Geri Dön