29 / 04 / 2024

İspanya'da konut fiyatları yüzde 7,2 arttı!

İspanya'da konut fiyatları yüzde 7,2 arttı!

İspanya'da konut fiyatları AB ülkelerine göre son 4 yılda hızla artış gösterdi. İspanya genelinde konut fiyatları yüzde 7,2 oranında arttı.




2018 yılının yaz aylarında Euro bölgesi ülkelerinde konut fiyatları ortalama yüzde 4,3 oranında arttı. Konut fiyatları AB ülkelerine göre son 4 yılda daha çok arttı. İspanya'da konut fiyatları yüzde 7,2 oranında yükseldi.

Finans Gündem'de yer alan habere göre, İspanyol emlak sektöründe son 4 yıldır AB ülkelerindeki emlak sektöründe görülenden daha fazla fiyat artışı yaşanıyor. 

2018 yılını aynı ayı değerlendirildiğinde Slovenya'da konut fiyatları yüzde 15,1 artarken, Hollanda'da konut fiyatları yüzde 10,2 oranında artış kaydetti. Konut fiyatları İsveç'te yüzde 2.1 oranında, İtalya'da ise yüzde 0,8 oranında düşüş gösterdi.

İspanya'da fiyat artışları en çok Madrid ve Barselona'da yaşandı. Madrid Özerk Bölgesi'nde 2018 yılında konut fiyatları yüzde 10,9 oranında artarken Katalunya'da ise yüzde 9,1 oranında yükseldi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), İspanya emlak sektörünün henüz herhangi bir krize yaklaşmadığını fakat fiyat kontrolünün sektörün geleceği için çok önemli olduğunu açıkladı.


Geri Dön