30 / 04 / 2024

Isparta Belediyesi imar prangalarını söküyor!

Isparta Belediyesi imar prangalarını söküyor!

Belediye, imar prangalarını söküyor. 3 ayrı projede 100 binden fazla dairelik konut rezervi oluşturuluyor. Atıl arsalar değerleniyor, müteahhitlik sektörünün arsa maliyetleri düşüyor. Bu durum daire fiyatlarının düşmesine de etkili olacak.



Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş Mahalleleri devamında 1800 dönümlük alanda yeni şehir oluşacağını söyledi.

1) Emre, Gülcü, Sülübey, Hisar ve Karaağaç Mahalleleri'nin imar planları revize edildi. Ada bazında 7 katlı yapılaşma öngörüldü. Mahalleler arası geniş bağlantı yolları ile havuz, bisiklet ve yürüyüş yolları olan sosyal donatı alanları yeni plana işlendi.

2) Üniversite Yolu üzerinde 'Fuar Alanı' adı altında yıllarca zaptedilen araziler serbest bırakılıyor. Belediye 18 uygulamasından kalan payı üzerinde 104 dönümlük kent meydanı ile Belediye Sarayı, Camii, opera salonu ile fuar alanı yapıacak. Çevresinde ise konut yatırımlarına izin verilecek.

3) Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş Mahalleleri'nin ilerisinde Yakaören-Deregümü hattında 1800 dönüm arazide imar tadilatı ile 18 uygulaması yapıldı. Parça parça yeşil alanlar biraraya getirilip, 200 dönümden fazla sosyal donatı alanı oluşturuldu. 7 katlı site bazlı yapılaşmanın önü açıldı.

Günaydın, yeni imar alanlarında kat karşılığı anlaşması için oran verdi:

Karaağaç, Emre, Sülübey, Gülcü, Hisar 35-42

Üniversite Yolu Fuar Alanı: 35-37

Gölcük Yolu Yakaören-Deregümü Hattı: 35


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön