30 / 04 / 2024

Isparta Eğirdir Çarşı projesinin temeli yakında atılıyor!

Isparta Eğirdir Çarşı projesinin temeli yakında atılıyor!

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ''Şu anda çarşı projemiz var. 35-40 yıllık küçük çaplı iş yerlerinin yıkımına başlandı. Kısa sürede temel atmayı planlıyoruz''dedi.



DP’li Ömer Şengöl, Eğirdir’in dünyada benzeri olmadığını söyledi. Başkan Şengöl, “Allah bize dünyanın en güzel kızını lütfetmiş. Biz de kulağına küpe, boynuna gerdanlık, gözüne gözlük takarak onu daha da güzelleştiriyoruz” diye konuştu.


Eğirdir için yeni projeniz var mı?


Proje çok ama ‘uygulayabiliyor musunuz’ diye soracaksınız bunu. Proje bütçe demek. Biz de boyumuzun ulaştığı, bütçemizin yettiği çalışmaları yapıyoruz.


Şu anda çarşı projemiz var. 35-40 yıllık küçük çaplı iş yerlerinin yıkımına başlandı. Kısa sürede temel atmayı planlıyoruz. Altı otopark, üstü işyerleri ve açık alandan oluşacak. Çarşı balıkçı barınağı ile bütünleşecek.


Çalışmaları sadece belediye kaynaklarıyla mı yürütüyorsunuz?


Biz sadece yasal olan İller Bankası desteğimizi alıyoruz. Onun dışında bir kuruş destek yok. Manevi yönden de yok. Ne yaparsak kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Aralıklarla 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. İlk kez 1989’da belediye başkanı oldum.


Ama çalışmalar için 5 yıl yetmedi. İkinci dönem yeniden seçildim. 1999'da milletvekili adayıydım. Sonraki seçimde yeniden belediye başkanı oldum. 2009’da yapılan seçimde yerime başka bir arkadaş geldi. Onun da işi 5 yıl boyunca beni kötülemek oldu. Ama 2014'te yeniden DP’den belediye başkanı seçildim.



'RÜYA PARK HERKESE HİTAP EDİYOR'


Rüya Park hakkında bilgi verir misiniz?


Eğirdir Belediyesi Rekreasyon Alanı’nda yer alıyor. İçinde piknik alanları, kır düğün salonu, balık havuzları ve farklı türden hayvanların barındığı hayvanat bahçesi var.


Ayrıca süs bitkileri, sera ürünleri, koşu alanları, binicilik tesisi, yüzme alanları, plajlar, yeme içme alanları, kapalı yüzme havuzu, açık basketbol ve voleybol sahaları bulunuyor.



 

Gürsu KUNT/Posta


Geri Dön