30 / 04 / 2024

Isparta Eğirdirde yıkılan işyerleri

Isparta Eğirdirde yıkılan işyerleri

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ''Şu anda çarşı projemiz var. 35-40 yıllık küçük çaplı iş yerlerinin yıkımına başlandı. Kısa sürede temel atmayı planlıyoruz''dedi.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Ordu Aybastı'daki heyelandan yıkılan evlerin yeniden yapımı mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılmasına ilişkin soru önergesi verildi. 

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Afetlerde yıkılan binalarda sorumluluk kimin?

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bina inşaatlarında uygulanan prosedürleri kaleme aldı. İşte Oğuz Demir'in '32 imzaya rağmen yıkılan binalar başlıklı yazısı...

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

İzmir'de yıkılan 5 binanın gerçekleri ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan binalarla ile ilgili detaylar belli oldu. 5 ayrı iddianame hazırlanırken 29 kişi hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” 20 yıla kadar hapisleri istendi. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na yönelik hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye gönderildi.

İzmir depreminde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B blok için devam eden soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. 

Isparta Eğirdirde yıkılan işyerleri Haberi

Isparta Eğirdirde yıkılan işyerleri

DP’li Ömer Şengöl, Eğirdir’in dünyada benzeri olmadığını söyledi. Başkan Şengöl, “Allah bize dünyanın en güzel kızını lütfetmiş. Biz de kulağına küpe, boynuna gerdanlık, gözüne gözlük takarak onu daha da güzelleştiriyoruz” diye konuştu.


Eğirdir için yeni projeniz var mı?


Proje çok ama ‘uygulayabiliyor musunuz’ diye soracaksınız bunu. Proje bütçe demek. Biz de boyumuzun ulaştığı, bütçemizin yettiği çalışmaları yapıyoruz.


Şu anda çarşı projemiz var. 35-40 yıllık küçük çaplı iş yerlerinin yıkımına başlandı. Kısa sürede temel atmayı planlıyoruz. Altı otopark, üstü işyerleri ve açık alandan oluşacak. Çarşı balıkçı barınağı ile bütünleşecek.


Çalışmaları sadece belediye kaynaklarıyla mı yürütüyorsunuz?


Biz sadece yasal olan İller Bankası desteğimizi alıyoruz. Onun dışında bir kuruş destek yok. Manevi yönden de yok. Ne yaparsak kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Aralıklarla 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. İlk...