28 / 04 / 2024

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.



Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra bütün Türkiye adeta tek yürek oldu. "Asrın felaketi" şeklinde nitelenen depremlerin 10. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken bilanço da ne yazık ki her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Aktarılan bilgilere göre, Merkez üssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da yıkıcı etkilere sebep olan felaketten sonra bölgedeki son durum da merak ediliyor.  

Diyarbakır da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53 e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

İşte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma ile ilgili detaylar...


Geri Dön