Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!
Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.
Gaziantep'te, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar alan veya yıkılan afetzedelerden 19 bin 391'inin hak sahipliği başvurusu onaylandı.
Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kentte, depremzedelerin kalıcı barınma ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar devam ederken hak sahipliği başvuruları da tamamlandı.
37 BİN 885 BAŞVURUDAN 19 BİN 39'U KABUL EDİLDİ
Yetkili komisyonlar tarafından gerçekleştirilen inceleme ve araştırma sonrasında 37 bin 885 başvurudan 19 bin 39'i kabul edildi.
AFAD İyileştirme Şube Müdürü ve Hak Sahipliği İl Koordinatörü Ahmet Sönmez, depremden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye ve Nurdağı'nda kalıcı konutların yapımı devam ederken, diğer taraftan da hak sahipliği başvuruları işlemlerinin sürdüğünü söyledi.
15 GÜN İÇİNDE LİSTE ASKIYA ÇIKARILACAK
Kent genelinde hasar tespit çalışmaların tamamlandığını ifade eden Sönmez, "Orta hasarlı ve üstü yapılan hasar tespitlerinde vatandaşların onarım ve kalıcı konutların yapılmasıyla ilgili hak sahipliği çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız" dedi.
Bununla ilgi 55 kişinin değerlendirme yaptığı bilgisini veren Sönmez, "Şu an itiraz başvurularını 6 ilçede alıyoruz. 15 gün içinde bu itirazları alacağız ve tekrar değerlendirme yaparak listeyi askıya çıkaracağız." diye ifade etti.
Sönmez, kalıcı konutlarda hak sahibi olma işleminin ilçe kaymakamlıklarda yer alan mahalli hak sahibi komisyonları üzerinden sürdürüldüğünü ve hak sahipliğine söz konusu komisyonun karar verdiğini anlattı.
EVLER TOKİ ARACILIĞIYLA YAPILACAK
Kent genelinde 55 bin 925 afetzedenin bulunduğu dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:
"Müracaat eden afetzede sayısı 37 bin 885. Kabul edilen 19 bin 391, ret alan ise 18 bin 494. Bu şekilde değerlendirmemizi yaptık."
Devletin kalıcı konutların yapılmasıyla ilgili süreçlerin devam ettiğini söyleyen Sönmez, "Kırsalda, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, merkezde ise TOKİ aracılığıyla konutlar yapılıyor. İnsanların en kısa zamanda konutlarına yerleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor." diye bildirdi.
Bakan Yumaklı resmen duyurdu: Kadın üreticilere 21 yılda 15 milyar destek ödemesi yapıldı!