28 / 04 / 2024

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da 69 bin 263 hak sahipliği başvurusu kabul edildi!

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da 69 bin 263 hak sahipliği başvurusu kabul edildi!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilemiş olduğu Malatya'da, konutları yıkılan ya da ağır hasar alan 69 bin 263 kişinin hak sahipliği kabul edildi.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenmiş olan Malatya kent merkezi ve ilçelerinde, afetzedelerin hak sahipliği başvuruları tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre askıya çıkan hak sahipliği başvurularına itiraz süreci ise sürüyor.

Paylaşılan bilgilere göre şehirde hak sahipliği için alınmış olan toplam 121 bin 907 başvurudan 69 bin 263 tanesinin hak sahipliği kabul edildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Vali Ersin Yazıcı, Anadolu Ajansı muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında Malatya'nın da yer aldığını dile getirdi.

Açıklamasında afetzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için başlayan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Vali Ersin Yazıcı, hak sahipliği değerlendirme çalışmalarının da tamamlanarak 26 Kasım 2023 tarihinde askıya çıktığını anımsattı.

6 Şubat taki depremlerden etkilenen Malatya da 69 bin 263 hak sahipliği başvurusu kabul edildi!

SÜREÇ HENÜZ TAMAMLANMADI

Vali Ersin Yazıcı, hak sahipliği süreci ile ilgili olarak da şu açıklamaları yaptı: "Bu konudaki tüm çalışmaları tamamladık, ilk incelemeler tamamlandı ama süreç henüz tamamlanmadı. Ola ki yanlış yapılmışsa, askılara çıktık, en son Battalgazi ilçesinde çıktık. 15 günlük askı sürecinde şu anda itirazları kabul ediyoruz. İlçelerin tamamında askıya çıktık, valilik sitesinden de bunları tek tek duyuruyoruz, muhtarlıklarımız da konuyu biliyor. Vatandaşlara da sizin aracılığınızla eğer başvurusu reddedilmişse itiraz hakkını kullanabileceğini bir defa daha anımsatmak isterim."

İTİRAZLARI YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada itiraz başvurularının e-devlet üzerinden ve AFAD il müdürlüklerinden yapılabileceğini dile getiren Vali Yazıcı, şöyle konuştu: "Bugün itiraz başvurusu gerçekleştirilen bölgelerde insanların şikayetlerini dinledim, sistemde yapılabiliyor fakat yoğunluk olduğu için bireysel şekilde gelmeleri de gerekli olabilir. Ayrıca eksikliklerini giderenler olacak veya hak etmeden başvuru yapmış olanlar da olabilir. Bütün vatandaşların itirazlarını yeniden değerlendireceğiz. 15 günlük süre içinde vatandaşların yasal haklarını kullanmalarını bekliyoruz. Ekiplerimizi hazırladık, sabırla, samimiyet, gayretle kenti ayağa kaldırmak amacıyla bütün birimlerimiz koordinemizde çalışmayı sürdürüyor."

Altını olanlara bir çeyrek bile bozdurmayın uyarısı geldi! Altın o rakamla bir rekor daha kıracak!

Antalya'da 7 arsa satılacak! İhalesi 16 Kasım'da!

TOKİ Kayseri projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye yeni proje müjdesi!


Geri Dön