29 / 04 / 2024

Malatya'da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

Malatya'da bulunan konteyner kentte

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Hayat Holding ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteği kapsamında konteyner kentte kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi açıldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...



Samanköy Konteyner Kent'te kurulan ve Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinin katkıda bulunduğu eğitim programları ile desteklenen Hayat İyi Yaşam Merkezi'nin depremzedelerin orta ve uzun vadede rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Avni Kiğılı, Samanköy Konteyner Kent'teki açılışta, şunları kaydetti; Türkiye'nin yanı sıra, tüm coğrafyalarda sosyal fayda odaklı projeler yapan Hayat Holding'in depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren çalışıyoruz.

Bölgedeki tüm vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderebilmek için çalışmalar yapıldığını aktaran Kiğılı, temel ihtiyaçlar kadar depremin yol açtığı acıları ve çaresizliği iyileştirmeye katkıda bulunmanın da o kadar önemli olduğunu belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da Hayat Holding işbirliği ile hayata geçirdikleri Hayat İyi Yaşam Merkezi projesinin çıktılarının ve beklenen etkisinin kısa vadede depremden etkilenen bireylerin desteklenmesi ve sosyal entegrasyonun sağlanması olduğunu, orta ve uzun vadedeyse bölgedeki eğitim ve refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Malatya Vali Yardımcısı Bilal Basri de 6 Şubat ve akabinde meydana gelen depremlerin milletin üzerinde derin yaralar açtığını ancak devlet-millet işbirliği ile hayırsever insanların destekleriyle bu yaraları sardıklarını ve sarmaya devam edeceklerini söyledi.

Depremlerden en çok etkilenen grupların başında çocukların yer aldığını aktaran Basri, "Yarınlarımız olan çocuklarımıza destek olmak maksadıyla Hayat İyi Yaşam Merkezi'nin açılmasında emeği geçen Hayat Holding yetkililerine ve Hacettepe Üniversitesi'ne şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Malatya da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

DEPREMZDELERİN HAYATINA DOKUNMAK

20 bin depremzedenin konakladığı 3 bin 800 konteyner kapasiteli Malatya Samanköy Konteyner Kenti'nde 1 dönüm arazi üzerine kurulan Hayat İyi Yaşam Merkezi'nde her bir konteyner alanı, konteyner kentteki depremzedelerin farklı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak yapıldı.

Merkezde, 4 bin kitaplık bir kütüphane, bilgisayar odası, anne ve bebek destek ünitesi, 65 yaş üstü destek ünitesi, ergoterapi ünitesi, oyunla gelişim ve sanatla gelişim üniteleriyle etüt ünitesi ve iki büyük çamaşırhane bulunuyor.

Ünitelerin resim ve müzik alanlarında sanatla duyguları ifade etme, dışa vurum etkinlikleri, kitap okuma, yenidoğan bakım ve beslenme, çocukluk çağı aşılaması, çocuk ve yaşlılara yönelik ergoterapi uygulamaları, psikolojik destek gibi çalışmaların farklı yaş gruplarına göre günlük ve haftalık planlaması yapılıyor.

Haftanın 6 günü saat 09.00'dan 18.00'e kadar süren eğitim ve atölye çalışmalarında depremzedelerin sosyal hayata yeniden kazandırılmaları için zihinsel ve bilişsel becerilerinin gelişimine katkı sunmak önceliklendiriliyor. Ayrıca merkezin bahçesinde çocuklar için bir açık hava parkı da bulunuyor.

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Depremzedeler konteyner kentlerde kış şartlarıyla mücadele ediyor!

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

AFAD: Deprem bölgesine 140 bin 838 konteyner kuruldu!


Geri Dön